Published On: mar, ian. 14th, 2014

Sicane in PDL! Consilierii judeteni nu isi mai gasesc locul

silviu raduIn cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Judetean Braila, care a avut loc astazi in sala mare a Palatului Administrativ, consilierii judeteni ai Partidului Democrat Liberal nu s-au inteles la vot.

Danut Lungu, Marian Sarbu si Alfredo Pascale au fost impotriva  proiectului de hotarare privind repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale si din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de functionare si/sau de capital, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru proiecte de infrastructura care necesita cofinantare locala pe anul 2014 si estimari pe anii 2015-2017. Consilierul judetean Silviu Radu a reusit insa sa negocieze in numele Comunei Galbenu, motiv pentru care a votat “pentru”.

Intrebat de ce votul consilierilor PDL a fost diferit, Silviu Radu a argumentat: “Am facut rost de bani unui primar care este de la PDL. Politica in administatie consta in arta negocierii ca sa reusim sa facem un bine pentru cetatenii care ne-au trimis aici sa-i reprezentam. Nu trebuie sa punem orgoliile mai presus de orice. Eu am gasit o solutie sa aduc pentru o comunitate de doua mii si ceva de oameni, aproape 3000, sa le aduc niste bani. Ceilalti nu stiu ce au facut. Eu am gasit o solutie ca sa ajut o comunitate unde primarul este din Partidul Democrat Liberal, iar oamenii au avut incredere sa-l voteze”.

Fata de sedintele anterioare, unde consilierii se asezau in sala in functie de culoarea politica, de aceasta data, pata portocalie s-a extins, formand bisericute. Pe de o parte Silviu Radu iar de cealalta parte, grupul consilierilor care au votat impotriva proiectului.

“Nu stiu, eu stau tot in acelasi loc. Adica eu sunt in acelasi loc de doua mandate. Cei care se muta, probabil asa sunt obisnuiti, sa se mute”, a declarat Silviu Radu.

Indiferent de divergentele pe care le au intre ei, sau in cadrul consiliului, proiectul de hotarare a trecut, majoritatea spunandu-si cuvantul.

Comentarii

comentariu

About the Author