Published On: lun, Ian 20th, 2014

Serviciile medicale dezbatute in videoconferinta

eugen nicolaescuEugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii s-a intalnit cu reprezentantii medicilor de familie, cu cei ai asociatiilor de pacienti, dar si cu reprezentantii din teritoriu in cadrul unei videoconferinte, in care s-a discutat despre pachetul de servicii medicale de baza.

Pachetul de baza este construit pe tipuri de nevoi de sanatate. Astfel, medicii de familie trebuie sa acorde servicii de preventie si servicii medicale normale.

Preventia trebuie separata de restul consultatiilor. Consultatia preventiva de evaluare a riscului individual nu a existat pana acum. Nu trebuie confundata cu vechea consultatie de bilant anual.

Prin acest nou pachet de baza se vor introduce consultatii speciale pentru riscurile si problemele de sanatate cu cel mai mare impact asupra populatiei, din acest afectiuni prioritare facand parte: riscul de boli cardiovasculare; diabet de tip II; boala cronica respiratorie obstructiva; depresie; tulburari de crestere si dezvoltare la copil.

Medicii de familie pot acorda o consultatie pe an la copiii si adolescentii intre 4 si 18 ani, o consultatie la trei ani pentru adultii intre 18 si 40 de ani si o consultatie anuala pentru cei de peste 40 de ani.

Comentarii

comentariu

About the Author