Published On: vin, Ian 3rd, 2014

Sanatatea in 2014: noua lista a medicamentelor compensate

medicamente_62654200Anul 2014 este pentru sistemul sanitar unul al schimbarii, in care si brailenii  trebuie sa invete sa merga la medic macar odata la trei ani chiar daca nu au probleme de sanatate.
Tot din 2014, dupa sase ani, vor fi introduse tratamente noi pentru cancer, inima, diabet, boli reumatismale si chiar pentru maladiile rare.

Lista cu noile retete compesante cu destinate tratamentelor pentru cance (inclusive leucemii), diabet, boli reumatice, hepatite virale, prevenirea accidentelor vasculare (anticoagulante), insuficienta cardiac cronica, boli rare, Parkinson, epilepsie, osteoporoza, tratamente post-transplant (in cazul respingerii grefei) si episoade depressive majore.

Obiectivul principal al Strategiei este imbunatatirea starii de sanatate a populatiei. Aceasta trebuie sa se reflecte in cresterea sperantei de viata, prevenirea si reducerea imbolnavirilor si, implicit, in cresterea calitatii vietii.

"Consultatia medicala pentru cazurile acute se acorda in limita competentei si a dotarii tehnice a cabinetului medical in cadrul caruia isi desfasoara activitatea medicul specialist. In cazul urgentelor medicale care depasesc competenta se asigura acordarea asistentei medicale de urgenta adecvata pana la transferul pacientului prin sistemul de urgenta 112 sau prin mijloace proprii cu bilet de trimitere pentru internare in spital pentru cazurile care depasesc posibilitatile de rezolvare in ambulatoriul de specialitate, dar care nu pun viata in pericol. Internarile de urgenta in spital se fac doar prin unitatile de primiri urgenta si nu se deconteaza in ambulatoriu, fiind obligatorie acordarea asistentei medicale la nivelul competentei pana la transferul acestora catre UPU in vederea investigarii si a internarii", prevede proiectul.
 

Comentarii

comentariu

About the Author

-