Published On: vin, Ian 17th, 2014

Punem punct la nesimtire! Cursuri de “politete” pentru doctori si asistente

Share This
Tags

spitalDe cate ori nu s-a intamplat sa fiti ignorati pe holurile spitalelor sau tratati cu indiferenta, superioritate sau mai rau, jigniti de asistente. Toate aceste apucaturi pe care unele cadre medicale si nu numai, le-au deprins in timp, isi vor gasi sfarsitul. Autoritatile locale au decis sa puna punct acestui comportament si sa-i oblige pe medici si asistente sa sustina un curs de comunicare, care sa-I ajute pe acestia sa se adreseze in mod corespunzator pacientilor.

Lipsa comunicarii intre cadrele medicale si pacienti poate duce la o diagnosticare gresita sau un tratament ineficient.

Consiliul Judetean Braila organizeaza, in perioada imediat urmatoare, un curs de comunicare pentru toti medicii, asistentii, infirmierii si femeile de serviciu din spitalele brailene, pentru a-i invata cum sa vorbeasca si cum sa se comporte cu pacientii.

"Cursurile de comunicare vor incepe mai intâi cu asistentii, cu infirmierii si cu femeile de serviciu. Vom continua si cu doctorii, pentru ca in spital comunicarea este foarte importanta. Nu te poti adresa cu mamaie si tataie. Unii chiar ii reped pe pacienti. Toata lumea trebuie sa invete sa vorbeasca cu pacientul. Cursurile sunt gratuite, iar la final va fi dat un test de absolvire. Cu siguranta le va folosi acest curs", a declarat presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu.

Seful CJ a marturisit ca, anul acesta, vor fi investiti in sanatatea braileana 15 milioane de euro, iar serviciile oferite de personalul medical trebuie sa fie pe masura.

Senatorul Ion Rotaru, membru in Comisia de Sanatate Publica, a declarat ca este total de acor cu aceste cursuri: “Pe langa dialogul cu pacientii, cadrele medicale trebuie sa se obisnuiasca sa formeze o legatura cu apartinatorii, pentru ca majoritatea pacientilor vin insotiti la spital, iar rudele au dreptul sa cunoasca situatia pacientului, mai ales cand este vorba de copii”.

La sfarsitul cursurilor de comunicare, cadrele medicale si asistentii vor sustine un examen, iar cei care vor trece de aceste probe, vor primi o diploma de absolvire.

Comentarii

comentariu

About the Author