Published On: lun, Ian 20th, 2014

Proiectil de calibrul 76 mm, la un pas sa fie lovit cu toporul

ProiectilProiectilprouectil

In data de 20 ianuarie 2014, la ora 10.40, echipa pirotehnica a inspectoratului a executat o misiune de asanare a terenului de munitie ramasa neexplodata in localitatea Mircea Voda, unde un cetatean din localitate, care executa lucrari de sapaturi in gospodarie a descoperit un proiectil exploziv calibrul 76 mm, in stare avansata de oxidare. Acesta a anuntat dispeceratul inspectoratului prin numarul de urgenta 112. Proiectilul a fost ridicat, transportat si depozitat in siguranta.

„In momentul descoperirii unor astfel de elemente de munitie, trebuie anuntate de urgenta Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, organele de politie sau autoritatile publice locale”, a declarat Stefan Stoian, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dunarea Braila.

Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, se interzice: atingerea munitiilor cu mana sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul si introducerea munitiilor in diferite incaperi sau locuinte; comercializarea acestora prin agentii de colectare a deseurilor feroase si neferoase; lovirea sau miscarea munitiilor gasite in pamant sau la suprafata; introducerea munitiilor in foc; topirea elementelor metalice ale munitiilor; taierea munitiilor cu fierastraul, scule electrice sau prin sudura; folosirea munitiilor pentru improvizarea diverselor unelte; utilizarea pulberilor si explozivilor provenite din munitii in scopuri artizanale; demontarea de la munitii a focoaselor sau a altor elemente componente; folosirea pentru joaca, de catre copii, a elementelor de munitie.

Comentarii

comentariu

About the Author