Published On: vin, Ian 10th, 2014

Proiectele judetului Braila in 2014

stancu evenimentCele mai importante dintre proiectele care se vor bucura de finantare in 2014, au fost trecute in revista astazi dimineata, in cadrul unei conferinte de presa, de catre presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu.

De la sanatate, aeroport si turism balnear, pana la revigorarea agriculturii, care se doreste a fi ramura de baza a economiei in Braila, toate proiectele sunt menite sa creeze atat locuri de munca, cat si echilibrul financiar.

“Nu pot sad au bani la agricultura, am repartizat bani la agricultura insa nu pot sa ii dau pentru ca nu am text de lege astazi. Pentru anul 2014, este un judet care are bani. Are bani multi. Multi se vor duce in sanatate, ne ducem aproape inspre 15 milioane, pentru ca anul trecut am cheltuit foarte putin. 14, 15 milioane de euro vor fi alocari noi pentru sanatate. Dar sunt foarte multe lucruri anul asta. Ca sa va spun cateva proiecte, sunt hotelurile care trebuiesc reabilitate. Si aici vorbesc de Hotelul Sport care va reveni la noi, de Hotelul Tineretului. Vrem sa facem aerodrom pana cand devine aeroport si asta inseamna ca am alocat in jur de 10 miliarde bani vechi pentru a curate, a taia iarba, ca sa-I dam drumul pet imp de zi. Vom face asta in colaborare cu o firma specializata, nu pot sa face u asta, dar cert este ca vor zbura avioane pana la 60, 80 de locuri. Numai asa poti adduce charter-ele aici. Ca tot am stat sa gasim investitori strategici. Sper ca in ianuarie sa luam si pista asta in proprietate, ca altfel nu bagam banii”, a declarat presedintele Gheorghe Bunea Stancu.

 

Turism medical si de agrement

 

Pentru anul 2014, Consiliul Judetean isi propune rentabilizarea turismului medical si de agreement. Astfel se vor continua investitiile in sanatate, dar si cele in turism. Vizate sunt statiunea Lacu Sarat si Blasova.

“Proiectul mare este pe Lacu Sarat in care am prins 15 miliarde numai de la Consiliul Judetean, poate trebuie sa mai dam dar, trebuie sa dea 15 sau mai mult si Primaria Municipiului Braila si Consiliul Local al Comunei Chiscani”, a adaugat presedintele Consiliului Judetean Braila.

In ceea ce priveste turismul medical va exista o sectie de cazare pentru radio-terapie, primele 6 sali de operatii moderne, urmand sa fie inaugurate la finele lunii aprilie. Totodata Braila se va putea lauda cu cea mai performanta sectie de embolizare din tara.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author