Published On: mie, Ian 8th, 2014

Posta Romana mareste preturile! Vezi aici noile tarife!

plic-scrisoare-corespondenta-cutie-postala-photo-dictionary-comNoile tarife au intrat in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2014

Cresterea cea mai mare la tarife va fi perceputa pentru inchirierea casutelor postale. Pretul unei astfel de casute nenominala, amplasata in locatiile Postei Romane, poate ajunge pana la 30 de lei pe luna. In prezent sunt operate cca. 1.500 de casute postale nenominale la nivel national

Corespondenta neprioritara, cu confirmare de primire s-a majorat cu un procent intre28 si 33%, in functie de greutate. Pentru astfel de trimiteri cu greutate de pana la 20 grame tariful a crescut de la 4,90 lei la 6,50 lei.

Majorarile s-au aplicat serviciilor tip Prioripost cat si serviciilor de corespondenta cu confirmare de primire, prioritare sau neprioritare, exceptie facand clientii care prezinta un volum mai mare de 10 trimiteri, sau un volum mai mare de 50 trimiteri, pentru care tarifele nu au fost majorate.

Alte servicii al caror tarif a fost actualizat sunt: preluare sediu sau domiciliu, livrare sediu sau domiciliu, coletarie anuntata, coletarie din afara sferei serviciului universal.

Serviciile postale din sfera serviciului universal sunt colectarea, sortarea, transportul si livrarea trimiterilor de corespondenta, imprimatelor si trimiterilor de publicitate prin posta, interne si internationale, in greutate de pana la 2 kg, colectarea, sortarea, transportul si livrarea coletelor postale, interne si international, greutate de pana la 10 kg, distribuirea coletelor postale cu limite de greutate intre 10 kg si 20 kg, expediate din afara teritoriului Romaniei catre o adresa aflata pe teritoriul acesteia.

Serviciile postale din afara sferei serviciului universal sunt serviciile postale avand ca obiect trimiteri postale interne si internationale in greutate mai mare de 2 kg, servicii avand ca obiect colete postale interne cu limite de greutate intre 10 si 50 kg, servicii avand ca obiect colete postale cu limite de greutate intre 10 si 50 kg expediate de pe teritoriul Romaniei catre o adresa aflata in afara teritoriului acesteia, servicii avand ca obiect colete postale cu limite de greutate intre 20 si 50 kg expediate din afara teritoriului Romaniei catre o adresa aflata pe teritoriul acesteia, servicii care prezinta caracteristici suplimentare serviciilor postale incluse in sfera serviciului universal.

Noile tarife au fost actualizate si prezentate pe site-ul companiei si sunt afisate in reteaua postala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-