Published On: joi, Ian 23rd, 2014

Plimbari cu Tramvaiul de Epoca

tramvaiMiercuri, 22 si joi, 23 ianuarie, pret de patru ore, brailenii au circulat cu tramvaiul de epoca.

In cadrul manifestarilor dedicate zilei de 24 ianuarie s-a regasit si plimbarea cu tramvaiul de epoca, o piesă de muzeu a societatii Braicar, construita in anul 1910 in Austria de catre firma Simmering din Graz.

Garnitura ce a fost scoasa din depoul societatii Braicar pentru evenimentul organizat de municipalitatea braileana este realizata de structura de sasiu (“truck”) cu osii fixe, are o capacitate de transport de 22 calatori pe scaune si 18 in picioare si dispune de patru usi de acces pentru calatori si doua posturi de conducere.

Vagonul a ajuns in Braila in august 2008, ca donatie din partea firmei MT-Eisenbahnbedarf, firma care detine si Muzeul Tramvaiului din Mariazell Austria.

Finalizat intr-un timp record de numai patru luni, de o echipa complexa care a beneficiat atat de maiestria membrilor sai cat si de experienta si deschiderea colegilor de la RATP Iasi, tramvaiul are aplicata pe partile laterale stema Municipiului Braila si numarul 2008, pentru a marca anul sosirii si restaurarii sale la Braila.

In momentul de fata exista doua asemenea tramvaie, unul la Braila si unul la Muzeul Tramvaiului din Viena, si acesta restaurant tot la Braila.

In tramvaiul timpului, dar si pe traseul Depou Radu Negru – Bariera Calarasilor- Calea Calarasilor – B-dul Independentei – Calea Galati – Vidin si retur, in cele doua zile, in intervalul orar  15.00 – 17.00, brailenii s-au intalnit cu unul dintre cei mai influenti intelectuali romani ai generatiei sale, fostul prim-ministru Mihail Kogalniceanu, interpretat ireprosabil de actorul brailean Florin Chirpac. Acesta a fost secondat de opt membrii ai cabinetului, elevi la Liceul de Arta “Hariclea Darclee”. 

 

Comentarii

comentariu

About the Author