Published On: joi, Ian 30th, 2014

Obreja, pleaca dracului odata!

Share This
Tags

Despre Obreja am scris ca nu trebuia pus, atunci cand manevrele de cacat ale USL aduceau in fruntea Prefecturii Braila un reziduu PC-ist propus de un gunoi remarcat atunci pentru cumetria cu Anton Lungu, cu savarinele si cu pasiunea pentru ziaristele dispuse sa-si insele sotii.

Probabil ca aia de au pus paiata asta prefect, nu s-au asteptat sa vina iarna si Obreja sa se inzapezeasca ca boul la doi pasi de Gemenele. A fost bine ca s-a inzapezit, pentru ca asa am aflat ca este o bestie, un nemernic, un iresponsabil, o rusine pentru ideea de Prefectura, ca instituie pusa in slujba cetatenilor. Credeti ca sunt prea dure aceste afirmatii? Nu, nu sunt! Aflat inzapezit la Gemenele, dupa ce, retineti, fusese scos de acolo dupa ore de lupta cu zapada a celor de la Tancrad, Obreja nu s-a intors. A continuat inspectia zapezii, ca nu cumva sa-l creda cineva asa cum este: las si incompetent. Si s-a mai blocat o data! Ce credeti ca a facut? S-a speriat! Cel care trebuie sa ne salveze pe noi din inundatii, viscol si cutremure s-a pisat pe el de frica, in termeni medicali a facut un atac de panica! Si a sunat la 112 sa ceara un elicopter! Asta in timp ce alti oameni se aflau la un pas de moarte, bolnavi si batrani, care asteptau zadarnic un elicopter! I s-a spus ca nu poate zbura nimeni catre el, dar o mana de tarani din Gemenele l-au cazat la dispensarul din comuna si o asistenta l-a supravegheat pe pisaciosul pus in fruntea judetului sa nu se cace pe el de frica si sa moara!

La ora la care scriu aceste randuri, Obreja este tot la Gemenele. Si este inca prefect!

Domnule Obreja, un judet intreg nu va poate uita cum faceati liste in timp ce sute de oameni disperati erau cuprinsi de viscol, de nesimtirea – nu este deloc dur cuvantul – de care ati dat dovada cand ati spus ca ati fost in toate localizatile izolate, plus alte gogomanii pe care le-ati spus si facut de-alungul timpului! Aveti parul alb, iar varsta ar trebui sa fie cea care sa va impinga catre o pensie linistita si, sper eu, spre demnitate. Lucru care va lipseste momentan!

Disperarea batranilor inlantuiti de viscol, groaza de pe chipurile lor, nutrezesc in dumneavoastra o cat de mica revolta care sa duca, finalmente, la demnitate? Cat despre faptul ca in Prefectura, un loc in care totul ar trebui sa mearga ceas pentru salvarea unor oameni, domneste un soi de haos acoperit de declaratii prostesti la televiziuni, ce sa mai spun! Ma gandesc cu groaza ce a fost in sufletul celor care chiar aveau nevoie de un elicopter ca sa-i salveze daca ar fi stiut ca exact in aceleasi momente dumneavoastra doreati sa scapati doar pentru ca va era frica!

Cu siguranta, nu dumneavoastra sunteti singurul vinovat pentru ceea ce (ni) se intampla astazi in Romania, ar fi nedrept sa spunem asta, dar cu un prefect care atarna de interesele unei gasti din USL vom ajunge in situatia de a nu ne mai lasa copiii, parintii si bunicii sa iasa din casa la primul fulg de zapada! Iar daca vor dori cu dinadinsul, sa o faca ziua si in senilatele Armatei!

Astept ca Obreja sa inceapa sa-si faca procesul de constiinta inainte de a fi tentat, dupa ce va citi ce am scris mai sus, sa inceapa procesul cu mine! Daca asta se va intampla, nu va fi nici un deranj, dar sper ca inainte de a da in judecata un ziarist sa-si dea in judecata constiinta!

Comentarii

comentariu

About the Author