Published On: joi, Ian 16th, 2014

Obiectivul principal ICR in 2014: promovarea culturii romanesti in spatii geografice extinse

Lilian Zamfiroiu_06261624Presedintele ICR, Lilian Zamfiroiu, a declarat, la Senat, ca principalul obiectiv al Institutului în 2014 este promovarea culturii romanesti "in spatii geografice extinse", nu numai in cele 17 reprezentante existente, urmand sa fie deschise in viitorul apropiat doua noi filiale la Beijing şi Moscova

Prezent miercuri la Comisia pentru cultura a Senatului, Lilian Zamfiroiu a menţionat ca, desi nu poate spune cu precizie data la care vor fi deschise cele două noi filiale ale ICR, acestea vor beneficia de spatii in cadrul ambasadelor Romaniei.

"Din fericire, spatiile ambasadelor Romaniei sunt generoase, in cadrul carora putem amenaja noile noastre reprezentante. (…). ICR poate, printr-o gestionare mai atenta a fondurilor, sa sustina si programele pentru aceste doua noi reprezentante ale Romaniei. Evitand suprapunerile cu alte institutii, cu MAE in speta, putem sustine, facand economie de la fonduri care s-ar duce pe proiecte paralele. (…) Nu stiu exact data cand vor fi terminate lucrarile de amenajare, care sunt gestionate de catre MAE sau cand se va gasi si un prilej cultural. Noi suntem deja pregatiti", a precizat Zamfiroiu.

Referitor la situatia filialei de la Kiev, Lilian Zamfiroiu a spus ca inca se poarta discutii pentru gasirea unui sediu adecvat, activitatea filialei ICR desfasurandu-se, in prezent, intr-un spatiu pus la dispozitie de catre ambasada.

"Acolo am numit director. MAE este cel care se ocupa de gestionarea spatiilor. In continuare se poarta discutii si negocieri cu partea ucraineana pentru gasirea de sediu. Activitatea se desfasara intr-un spatiu pus la dispozitie de ambasadă", a mentionat acesta.

El a mai precizat, raspunzand unei intrebări din partea parlamentarilor, ca exista posibilitatea ca, impreuna cu reprezentantii MAE, sa fie propusa Guvernului o nouă lista de posibile filiale ale ICR, dorindu-se, de exemplu, deschiderea Romaniei, din punct de vedere cultural, catre Brazilia, India si Japonia.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-