Published On: joi, Ian 16th, 2014

Mos Ene le-a adus Politia la gene

PAZNICI DORMIND (2)Sanctiunile contraventionale in valoare de 700 de lei i-au trezit de-a binelea pe agentii de paza care au fost surprinsi de oamenii legii dormind in post sau in unele cazuri ametiti de bautura.

In noaptea de 15 spre 16 ianuarie, politisti de la Compartimentul Sisteme de Securitate, din cadrul Biroului Ordine Publica au verificat societatile comerciale asigurate cu paza proprie sau agenti de paza, din cadrul societatilor specializate de paza, situate in municipiu.

In urma celor 32 de controale efectuate, urmarindu-se, in special, modul de executare a serviciului de catre personalul de paza si cunoasterea de catre acestia a consemnului general si particular al posturilor, politistii au constatat 10 contraventii  prevazute de Legea 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanei, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 700 de lei.

De asemenea, au fost alarmate controlat un numar de doua echipe de interventie ale firmelor specializate de paza, pentru a verifica daca se respecta timpii de reactie si daca angajatii cunosc consemnele si modalitatea de actiune.

Dintre deficientele constatate, amintim ca 5 agenti de paza au fost gasiti dormind in timpul serviciului si unul se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Deficientele constatate vor fi aduse la cunostinta conducerii unitatilor beneficiare, precum si conducerii unitatilor specializate de paza prestatoare de servicii de paza, urmand ca la urmatoarea abatere sa se procedeze la retragerea atestatelor personalului de paza in cauza.

Comentarii

comentariu

About the Author