Published On: Soare, Ian 5th, 2014

Modificari referitoare la transportul rutier national

maxi-taxi-1La data de 30 decembrie 2013 in Monitorul Oficial, a fost publicata un Ordin al Guvernului ce modifica OG 27/2011, privind reglementarile in vigoare ale transportului rutier national, care sunt mult mai aspre. Ordinul face referire la transportul de persoane cu autocare, microbuze sau taxi.

Acesta prevede ca cei implicati in activitate sa fie calificati profesional in domeniul transporturilor de persoane, sa detina certificate psihologice actualizate, si sa aiba buna reputatie, adica sa nu aiba la activ incalcari ale legii, accidente, s.a.m.d.

Modificari sunt si referitor la inregistrarea firmelor de transport in Registrul electronic national al operatorilor de transport rutier si al intreprinderilor autorizate.

Prin urmare, din 2014 vor fi notate si incalcarile grave comise de firmele de transport rutier, numele persoanelor declarate inapte pentru coordonarea activitatii de transport, buna reputatie a patronilor firmelor de transport, dar si pedepsele (masurile administrative si sanctiunile) aplicate acestora de autoritati. O importanta deosebita o reprezinta buna reputatie a celor implicati in transportul rutier- patroni, manageri, soferi.

Buna reputatie care le permite sa activeze in domeniu se pierde imediat in cazul unor incalcari ale regulamentelor in vigoare sau al unor accidente. Cei care isi pierd buna reputatie sunt exclusi din transportul rutier de persoane  dar se pot reabilita, cu avizul autoritatilor, dupa o perioada de cel putin un an.

Comentarii

comentariu

About the Author

-