Published On: Soare, Ian 26th, 2014

Militarii au fost detasati pentru deszapezire

mircea dusaMinistrul Aapararii Nationale a ordonat redislocarea fortelor si a mijloacelor Diviziei 2 Infanterie catre populatia afectata de caderile masive de zapada din judetele Braila, Buzau si Vrancea.

Odata cu aparitia codului rosu, ministrul Dusa a dispus ca toate fortele suplimentare din judetele Buzau, Vrancea, Braila si Galati sa fie pregatite pentru interventii la solicitarea autoritatilor locale.

La aceasta ora, militarii din garnizoana Sibiu se deplaseaza catre intersectia drumurilor dintre Brasov, Sibiu si Rm. Valcea pentru a distribui alimente si apa persoanelor blocate.

Militarii Scolii de Aplicatie pentru Unitati Sprijin de Lupta, din Rm. Valcea, continua sa actioneze in localitatile Madulari, Susani, Creteni, Amarasti si Pesteana, din judetul Valcea, pentru degajarea drumurilor publice.

Un numar de 25 de militari cu 3 mijloace tehnice cu putere sporita, din Brigada 10 Geniu, de la Braila, actioneaza in localitatile Jirlau si Galbenu pentru deblocarea cailor de acces.

29 de militari ai Batalionului 2 Infanterie, cu 4 mijloace tehnice, continua actiunile pentru deblocarea traficului rutier pe Autostrada A2.

Alti 52 de militari cu 12 mijloace tehnice din cadrul Diviziei 1 Infanterie, Bazei 2 Logistice si Bazei Sprijin Logistic, actioneaza in localitatile Boldesti, Gradistea, Salciile, Baba Ana, Fulga si Ciorani, din judetul Prahova, pentru deszapezirea si salvarea persoanelor puse in pericol de ninsorile abundente, precum si pentru transportul de materiale, apa si hrana.

Un numar de 25 de militari, cu 2 mijloace tehnice, din Batalionul 33 Vanatori de Munte, din Curtea de Arges, executa o misiune pentru deblocarea unor turisti aflati intr-o cabana izolata din zona Poienile Valsanului, judetul Arges.

Comentarii

comentariu

About the Author