Published On: Soare, Ian 26th, 2014

Mersul trenurilor in sud-estul tarii! De la Braila nu mai pleaca niciun tren!

tren zapadaCFR Calatori informeaza ca circulatia feroviara la nivel national se desfasoara in conditii grele de iarna. In centrul si sudul tarii, din cauza conditiilor meteo dificile o serie de trenui sunt anulate, iar altele sunt tractate cu locomotive Diesel si circula cu limitare de viteza, inregistrandu-se intarzieri.

Se intervine in continuare pentru deszapezirea liniilor si a macazurilor din statiile de cale ferata unde zapada viscolita se depune in strat gros, astfel incat indrumarea trenurilor sa se faca in conditii de siguranta.

Echipele de interventie desfasoara operatiuni de taiere a copacilor si remedierea a defectiunilor survenite la linia de contact pe Valea Prahovei, intre statiile Valea Larga si Comarnic, unde in cursul noptii mai multi copaci s-au prabusit de pe versant in gabaritul caii ferate pe ambele fire de circulatie, in momentul prabusirii fiind rupta si linia de contact. Incepand cu ora 09.46 se circula pe un singur fir, trenurile care au stationat  in garile de pe traseu fiind tractate cu locomotiva Diesel.

In aceste conditii speciale de trafic dificil, in care vremea continua sa fie nefavorabila ingreunand interventia echipelor feroviare, pentru trenurile aflate in stationare s-au luat masuri in vederea asigurarii alimentarii cu energie electrica pentru a fi mentinuta caldura in trenuri si posibilitatea de acces in salile de asteptare din gari. Personalul feroviar este la dispozitia pasagerilor oferindu-le asistenta in gari si la bordul trenurilor. De asemenea, cei care doresc  sa renunte la calatorie au posibilitatea de a primi inapoi* contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.

In vederea facilitarii accesului echipelor de interventie feroviara si a utilajelor pentru deszapezire, astazi 26 ianuarie 2014, a fost redus numarul garniturilor pe anumite tronsoane feroviare din zonele afectate pentru a se evita blocarea in parcurs, fiind mentinut in grafic un numar de trenuri adaptat  conditiilor meteo nevaforabile.

« Din acest motiv rugam pasagerii ca, inainte de calatorie, sa se informeze despre conditiile meteo si sa apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentioneaza sa calatoreasca. Numerele de telefon de la statiile CFR, la care pasagerii pot cere informatii, sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la sectiunea Info Utile/Informatii Telefonice », informeaza Ministerul Transporturilor.

Pentru a reduce gradul de perturbare a circulatiei feroviare este monitorizeaza permanent circulatia pe rutele afectate de ninsoare și se iau masuri pentru a asigura necesarul de locomotive Diesel pentru remorcare. Pe perioada stationarii trenurilor, se depun toate eforturile pentru a asigura incalzirea corespunzatoare a acestora.

Prioritatea celor doua companii feroviare, CNCF CFR SA si CFR Calatori, este ca transportul pasagerilor sa se desfasoare conform procedurilor specifice privind siguranta si securitatea pasagerilor si a circulatiei in conditii de iarna.

Mentionam ca pasagerii care au achizitionat bilete la trenurile anulate, vor fi redirectionati catre trenurile aflate in circulatie conform graficului.

Companiile feroviare tin legatura operativ si centralizat astfel incat personalul de serviciu din trenurile aflate in parcurs si cel din gari sa colaboreze in luarea celor mai potrivite masuri pentru prevenirea situatiilor neplacute pentru calatori.

Comentarii

comentariu

About the Author