Published On: vin, Ian 10th, 2014

MAI la inceput de 2014

radu-stroe copyMinistrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a prezentat luni, 6 ianuarie, in cadrul unei conferinte sustinuta la sediul M.A.I., principalele prioritati ale institutiei pentru anul 2014.

In acest context, Radu Stroe a mentionat drept prioritati ale M.A.I. promovarea in Parlament a Statutului Politistului, finalizarea unui act normativ privind ajutorarea pompierilor militari raniti in misiune, precum si reevaluarea masurilor adoptate la nivel national pentru cresterea gradului de siguranta in scoli si gradinite.

Printre prioritatile stabilite la nivelul ministerului pentru anul 2014, ministrul Radu Stroe a inclus si analizarea oportunitatii reluarii discutiilor referitoare la proiectul de lege ce vizeaza modificarea O.U.G. nr. 195 /2002 privind circulatia pe drumurile publice, precum si demararea pregatirilor pentru organizarea alegerilor europarlamentare si prezidentiale din acest an.

Referindu-se la intrarea in vigoare, la inceputul anului in curs, a Codului Penal si a celui de procedura penala, ministrul Radu Stroe a subliniat necesitatea finalizarii pregatirilor desfasurate de catre Ministerul Afacerilor Interne impreuna cu Ministerul Justitiei, in vederea implementarii acestor acte normative in activitatea curenta.

De asemenea, printre prioritatile ministerului pentru anul 2014, oficialul MAI a enumerat si analizarea activitatii, respectiv pregatirea unor masuri organizatorice in ceea ce priveste o serie de structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, cum ar fi: Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale, Directia Generala Anticoruptie, Departamentul de Informatii si Protectie Interna, Jandarmeria Romana si Colegiul National de Afaceri Interne.

Totodata, ministrul Afacerilor Interne a precizat ca pentru acest an, o preocupare a M.A.I. va fi si promovarea trimestrializarii bugetului institutiei, astfel incat cea de a doua transa a normei privind echipamentul sa fie achitata in primul trimestru al acestui an. Oficialul MAI a aratat ca masura va permite plata lunara a sumelor aferente drepturilor de echipament, asa cum se procedeaza si in celelalte structuri din domeniul apararii si securitatii nationale.

In final, ministrul Radu Stroe a subliniat ca prioritatea cea mai importanta pentru Ministerul Afacerilor Interne ramane asigurarea fondurilor necesare cheltuielilor materiale curente, in special a celor necesare asigurarii ordinii publice, securitatii cetateanului si a gestionarii oricaror alte situatii neprevazute ce pot aparea in diverse conditii si care revin in competenta MAI.

Comentarii

comentariu

About the Author

-