Published On: vin, Ian 3rd, 2014

Liderul PSD Bruxelles cere partidelor sa apere proiectul european

Poza-sala-15102008Presedintele PSD Bruxelles, Dan Luca, cere partidelor traditionale din UE si liderilor politici sa apere proiectul european, mentionand ca exista riscul ca dupa alegerile din mai un sfert din Parlamentul European sa fie reprezentat de eurodeputati care sustin "o retorica anti-UE", scrie Mediafax.

"E imperativ ca marii oameni politici sa apere deschis proiectul european. Cer partidelor politice traditionale din UE sa-si prezinte deschis oferta pentru cetatenii europeni la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai. Daca mergem in actuala directie si nu o schimbam, partidele anti-sistem vor profita enorm de alegerile europene. Intr-un scenariu catastrofa, vom avea 25 la suta din Parlamentul European de dupa alegerile din mai 2014 dominat de eurodeputati care sunt impotriva UE, sunt pentru revenirea in matricele nationale, fara nicio sansa de a mentine sistemul european. Manifestarile populiste legate de imigrantii care dupa 1 ianuarie 2014 ar putea «invada» Regatul Unit au facut ca Marea Britanie sa fie acum si mai izolatã in UE. Retorici la adresa UE, precum cele ale Partidului Independentei Marii Britanii sau Frontului National din Franta creaza o stare de tensiune, la cateva luni inaintea alegerilor europene. Nu putem lasa ca agenda publica sa fie acaparata de isterii, care arunca pete cenusii asupra constructiei europene", arata Luca, potrivit unui comunicat.

Dan Luca afirma ca daca exista "subiecte periculoase" din punct de vedere politic, acestea trebuie discutate pentru ca miza alegerilor europarlamentare este uriasa, si anume aceea "de a continua sau nu proiectul european".

"Putem demonstra ca UE este structura care rezolva problemele cetatenilor, care crede cu adevarat in calitatea vietii cetatenilor sai", conchide Luca.

Comentarii

comentariu

About the Author

-