Published On: mar, Ian 7th, 2014

Incendiu la un pas de tragedie!

incendiuPanica pe o strada din zona centrala a Brailei, dupa ce un garaj a luat foc. Totul s-a intamplat aproape de miezul noptii, oamenii fiind alarmati de o bubuitura puternica. Cand au iesit din case, au vazut ca garajul aflat in curtea unui imobil de patrimoniu in care locuiesc mai multe familii, era in flacari. Speriati si temandu-se sa nu se extinda focul, oamenii au incercat sa il stinga ei, pana la venirea pompierilor, fara succes insa. Panica a fost cu atat mai mare cu cat garajul respectiv se gasea la mai putin de 30 de metri de o benzinarie.

Proprietarul garajului si-a facut mila de un om al strazii si l-a lasat sa stea in garaj .Acesta intr-un moment de neatentie a aprins focul intr-o soba improvizata pe care a lasat-o apoi nesupravegheata.

In seara trecuta, barbatul baut bine a adormit cu soba aprinsa, insa, din fericire, in momentul in care soba a bubuit, a reusit sa se trezeasca si sa iasa afara, astfel ca nu a fost ranit. Cercetarile continua pentru stabilirea cu exactitate a modului in care s-a produs incendiul.

“Eu cand am iesit erau flacari mari am iesit pe sub abur pe sub fum mai mult dea buselea sa pot sa ies in strada . Fum mare nu vedeam nici poarta nu vedeam nici peco nu vedeam nici strada am iesit la risc pe dedesubt pe sub fum. Pesemne ca a avut o soba improvizata si a luat foc nu a fost nimeni acolo cand am iesit afara jale nu am putut sa ies in strada aruncam cu galeata cu apa dar degeaba erau flacarile prea mari”, a declarat un vecin.

Vecinii au reusit totusi sa mute o masina, parcata langa garaj, care era in pericol sa ia foc, la randul ei. Nu la fel de norocoasa a fost insa si Dacia care se gasea in garaj si care a ars aproape in intregime. In panica generala, unii dintre locatari si-au scos copii in brate din case si i-au dus la prieteni, de teama ca viata lor sa nu fie pusa in pericol.

“Aplecat cu copii din casa cand a vazut flacara. Nu stim de la ce a pornit ca noi stam pe parte cealalta noi cand am iesit in curte era deja flacara si erau pompierii. Normal ca ne-a fost frica ca am luat copii din casa si au plecat cu copii uite au plecat cu copii cu taxiurile doar nu era sa stam cu copii aici”, a declarant o vecina speriata.

La fata locului a sosit un echipaj al ISU Braila, care s-a luptat cu flacarile mai bine de doua ore.

“Garda de interventie a intervenit la stingerea unui incendiu produs la un garaj in care se afla un autoturism marca Dacia .Pentru stingerea incendiului s-au utilizat 2 tevi de apa tip C”, a declarant plt. Cornel Vaduva, ISU Braila.

Din primele cercetari, se pare ca focul ar fi izbucnit de la o soba improvizata pe lemne, construita in garaj, de catre un om al strazii, pe care proprietarul imobilului il lasase sa locuiasca acolo.

Comentarii

comentariu

About the Author