Published On: vin, Ian 17th, 2014

Inca 2 zile libere pe an. Vezi aici cand stai acasa, legal!

sedinta guvernGuvernantii vor propune ca romanii sa mai primeasca două zile libere pe an. Acestia au depus proiectele de lege care propun ca alte două zile de sarbatoare sa fie declarate nelucratoare.

Potrivit unui proiect legislativ, ziua de 24 ianuarie, care simbolizeaza Unirea Principatelor Romane din 1859, ar urma sa fie declarata sarbatoare nationala legala si, drept urmare, zi nelucratoare. Este un proiect sustinut de foarte multi parlamentari, de la toate partidele, potrivit Romania TV.

Initiatorii spun ca acest proiect are sustinerea presedintelui Traian Basescu, primarului Iaşului si a academicienilor. Este un proiect legislativ depus la Senat, care va urma sa fie dezbatut dupa inceperea sesiunii parlamentare, incepand cu 1 februarie.

Pe langa acest proiect, mai exista inca o initiativa legislativa, care propune ca ziua Inaltarii Domnului, sarbatorita la 40 de zile de la Paste sa fie, de asemenea, zi nelucratoare. Dat fiind ca aceasta sarbatoare va fi  întotdeauna într-o zi de joi nu este exclus ca romanii sa mai beneficieze de o minivacanta de patru zile cu acest prilej.

Zilele care le raman libere romanilor in 2014 sunt urmatoarele: Pasti (20 aprilie – duminica, 21aprilie – luni), Ziua Internatională a Muncii(1 mai – joi), Rusaliile(8 iunie – duminica, 9 iunie – luni), Adormirea Maicii Domnului (15 august – vineri), Sfantul Andrei (30noiembrie – duminica), Ziua Natională a României (1 decembrie – luni),Crăciunul (25 decembrie – joi, 26 decembrie – vineri).

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-