Published On: lun, Ian 13th, 2014

Ghid practic de nutritie – proiect initiat de Daciana Sarbu

11420283903_214c816358_bAsociatia Scoala pentru Sanatate, infiintata de Daciana Sarbu, a lansat astazi ghidul practic de nutritie „La gradinita si acasa, numai hrana sanatoasa!”.

Acesta a fost creat ca o sursa de informatie si de inspiratie pentru parinti, educatori si copii, continand sfaturi practice, retete, poezii si exemple de activitati simple prin care copiii pot fi familiarizati cu hrana sanatoasa. In cele 80 de pagini ale ghidului, cei interesati pot descoperi retete sanatoase pentru copii, poezii avand ca tema alimentele sanatoase si „meniuri in versuri”, detalii despre deprinderile sanatoase ale copilului care pot fi create in familie, dar si un top al greselilor pe care parintii trebuie sa le evite in legatura cu alimentatia copilului.

“Cum facem ca hrana copiilor sa fie naturala, benefica? De unde invatam? Si, mai ales, cum ii convingem pe cei mici sa manance sanatos? Ca parinte, am constatat ca nu e simplu deloc. Iar ca eurodeputata in Comisia de Sanatate, am constatat ca nu e suficient sa muncesc pentru schimbarea legislatiei – vreau sa le ofer parintilor un sprijin concret. Asa s-a nascut proiectul ‘Scoala pentru Sanatate’. Iar acest ghid este darul nostru de Craciun pentru parintii si educatorii care vor hrana mai sanatoasa pentru copiii lor. Speram sa gaseasca in paginile lui idei utile si usor de pus in practica”, a declarat Daciana Sarbu la lansarea oficiala a ghidului.

Lansarea a fost urmata de un Atelier de Gatit, in cadrul caruia copiii invitati au invatat cum se prepara turta dulce sanatoasa si cum se picteaza aceasta folosind coloranti 100% naturali.

Comentarii

comentariu

About the Author