Published On: sâm, Ian 18th, 2014

Gheorghe Stefan: “Semne bune anul n-are!”

Share This
Tags

Gheorghe StefanPDL Braila a fost vineri gazda ministrului Agriculturii din cadrul Guvernului alternativ, Gheorghe Stefan. In cadrul conferintei de presa sustinuta la sediul organizatiei, acesta a facut precizari cu privire la situatia agriculturii din judetul Braila.

“Semne bune anul n-are!”, a declarat Gheorghe Stefan in contextul noilor taxe pe care agricultorii si fermierii din Romania vor fi nevoiti sa le suporte incepand din acest an.

“Eu sunt familiarizat cu problematica zonei dumneavoastra din punct de vedere al domeniului pe care il reprezint, al agriculturii, pisciculturii, silviculturii si mediului, pentru ca aceasta este Comisia pe care o coordonez la nivelul Biroului Permanent National si pentru ca am trait vre-o 6 ani la Galati, unde am facut facultatea. Vreau sa va spun ca semen bune anul n-are pentru agricultura romaneasca, pentru ca incepand de la 1 ianuarie, agricultorul trebuie sa plateasca cateva noi taxe, asupra carora am sa revin. Prima este celebra taxa pe stalp, care in cazul agricultorilor se traduce prin taxarea constructiilor speciale, Va dau un sigur exemplu, daca un agricultor si-a facut pe un proiect European un singur siloz, silozurile nu se impozitau pana acum, ori pentru o investie de 1 milion de euro, fermierul plateste astazi 15 mii de euro pe an”, a adaugat democrat-liberalul Gheorghe Stefan.

Ministrul Agriculturii, al Guvernului alternativ a declarat ca fermierilor le va fi foarte greu sa se dezvolte si sa traiasca din aceasta activitate, daca lucrurile nu se vor schimba. La momentul actual, agricultorul roman plateste pe hectar in plus, o treime din subventia acordata de Uniunea Europeana.

Comentarii

comentariu

About the Author