Published On: vin, Ian 10th, 2014

Gheorghe Bunea Stancu: “Multi primari nu sunt orientati”

agriculturaPresedintele Consiliului Judetean Braila a tinut sa atraga atentia primarilor asupra cofinantarilor pe care cei mai multi dintre ei au pretentia sa le primeasca, dar nu le cer. In ciuda faptului ca majoritatea comunelor au proiecte ambitioase pentru anul 2014, primarii acestora nu cer cofinantari din partea Consiliului Judetean.

“Sunt multi primari care nu sunt orientati in ceea ce priveste cofinantarile. Au cerut doua lulele. Ca sa va dau exemplu, Ianca primeste cofinantari de 9 miliarde, iar Faurei de 7 miliarde. Sunt multe comune care sunt nu se pricep la proiecte. Imi spun ca vor sa faca diferite lucruri, iar la suplimentare trec zero. Alta trece un miliard. Daca un miliard mi-a cerut, atat i-am dat. Trebuie cumva sa taxam prostiile unora. Pentru anul 2014 nu vom mai lucra la alimentarea cu apa si canalizare decat intr-o foarte mica parte, in comuna Caldarusa. Multi dintre ei au pierdut bani pe gradul de necolectare. Nu au colectat si au pierdut banii. Altii au pus impozit pe venit foarte mare si au fost sanctionati pentru asta, cum e cazul orasului Ianca. Zavoaia a primit 40 de miliarde anul trecut, acum, nu fiecare an este anul comunei Zavoaia”, a declarat Gheorghe Bunea Stancu.

Daca anul trecut Consiliul Judetean s-a axat pe alimentarea cu apa si canal, 2014 va fi dedicat in cea mai mare parte agriculturii. In ciuda faptului ca vremea nu tine cu noi, iar lipsa stratului de zapada va afecta cu siguranta o parte din culturi, presedintele Consiliului Judetean este increzator in faptul ca Braila va deveni un oras agricol cu potential.

Comentarii

comentariu

About the Author