Published On: joi, Ian 9th, 2014

Gata cu maidanezii! Legea cainilor comunitari va fi aplicata din februarie si in Braila!

adapost cainiLa momentul actual pe site-ul Primariei exista doua regulamente puse spre dezbatere publica in ceea ce priveste situatia patrupezilor din Braila. Unul din regulamente se refera la prinderea, evaluarea si vaccinarea cainilor, iar cel de-al doilea la patrupezii care reprezinta animale de companie si care trebuie la randul lor sa aiba o evidenta clara, astfel incat sa se previna inmultirea maidanezilor.

“Au aparut normele respective, noi aveam lucrate regulamentele, le-am pus pe site-ul Primariei, pentru ca aveam obligatia de consultare publica. Unul este pentru ceea ce inseamna gestiunea efectiva a cainilor, care cuprinde prinderea, tratarea si alte servicii de acest gen.Al doilea este pentru ceea ce inseamna inventarierea cainilor din gospodarii si obligatiile persoanelor care detin caini in gospodarii. 20 ianuarie este termenul pana la care cetatenii pot depune diferite observatii asupra celor doua regulamente”, a declarat edilul.

La sfarsitul lunii ianuarie, sau cel tarziu, inceputul lunii februarie, primarul Aurel Simionescu estimeaza ca cele doua regulamente vor trece de Consiliul Local Municipal iar autoritatile locale vor putea actiona conform legii, astfel incat cainii maidanezi sa nu isi mai gaseasca locul pe strazile Brailei.

Mai mult, iubitorii de animale pot alege adoptia la distanta. Astfel, contra sumei de 100 Ron pe luna, orice brailean poate sa intretina un patruped in adaposturile puse la dispozitie de municipalitate. Cainii care nu vor fi revendicati timp de 14 zile din adaposturi vor fi eutanasiati.

Comentarii

comentariu

About the Author