Published On: vin, Ian 17th, 2014

Gata cu aditivii! Producatorii de mezeluri vor utiliza retetele stabilite pe vremea lui Ceausescu

salam1Produsele romanesti din carne vor avea gustul si calitatea de dinainte de 1989. Ministerul Agriculturii a decis sa reglementeze compozitia mezelurilor, care va trebui sa respecte STAS-urile concepute cu mai bine de 30 de ani in urma.

Se pregatesc schimbari majore in domeniul produselor alimentare, in ceea ce priveste calitatea si siguranta preparatelor din carne, lapte, dar si in panificatie. Institutia a emis un proiect de ordin privind atestarea produselor alimentare obtinute conform retetelor romanesti consacrate.

Conform spuselor acestuia , totalitatea alimentelor fabricate dupa retete consacrate vor trebui sa respecte retetele si STAS-urile stabilite pe vremea lui Ceausescu. 

"In prima parte, o sa incepem cu 20 de produse, in asa fel incat, treptat, sa le acoperim pe toate. Se vor depune caiete de sarcini, cu tot ce presupun retetele mai vechi de 30 de ani, pentru ca atunci lucrurile erau in regula si chiar se producea de calitate. Producatorii trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute in STAS-urile de acum 30 de ani, legate de compozitie, de calitate, de ingrediente. Sunt o serie intreaga de produse romanesti care se faceau pe vremea lui Ceausescu si erau foarte bune", ne-a declarat Viorel Morarescu, director general in Ministerul Agriculturii. Se intorc ingredientele naturale.


 

Comentarii

comentariu

About the Author

-