Published On: mar, Ian 21st, 2014

Fostul sot al designerului Romanita a decedat. Acesta si-a gasit sfarsitul pentru un scop umanitar

Share This
Tags

*Adrian Iovan, care pilota avionul aterizat fortat, si-a pierdut viata in accidentul aviatic petrecut, luni dupa-amiaza, in zona Petreasa, de la limita judetelor Alba si Cluj. Aeronava avea la bord un echipaj medical si transporta organe pentru transplant*

Adrian Iovan avea 54 de ani si o experienta de peste 38 de ani de pilotaj. El s-a pensionat la cerere la 50 de ani, dar din motive financiare a ales sa isi completeze veniturile din pensie cu zboruri private. Mai mult, Iovan le preda arta pilotajului studentilor de la scoala de zbor.

Iovan a lucrat ca pilot pentru Tarom si Blue Air si, de-a lungul anilor, a pilotat tot felul de aeronave, de la AN si BN 2 pana la Boeing 737. Pilotul a devenit cunoscut publicului din Romania in urma cu opt ani cand s-a casatorit cu designerul Romanita Iovan, pe care a cunoscut-o in timpul unui zbor. Din mariajul acestora – care a durat doar trei ani – a rezultat un fiu, Albert, acum in varsta de 7 ani. Pilotul avea si o fiica, in varsta de 27 de ani, dintr-o casatorie anterioara.

* Aeronava mergea sa preleveze ficatul unui donator *

O aeronava care a plecat, luni dupa-amiaza, de la Bucuresti spre Oradea, si care il avea la bord un echipaj medical, printre care si pe purtatorul de cuvant la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu, a fost nevoit sa aterizeze fortat in judetul Cluj, potrivit unor surse din MAI. La mansa se afla renumitul pilot Adrian Iovan. Pe langa pilot si copilot, in avion se mai aflau patru medici si o asistenta, care se duceau sa preleveze ficatul unui donator aflat in moarte cerebrala. Aeronava a cazut in zona Pasului Ursoaia.

Toate cele sapte persoane din avionul care a aterizat fortat au fost gasite de un padurar.

Printre persoanele ranite mai grav se aflau o studenta si pilotul Adrian Iovan, care a ramas incarcerat intre fiarele avionului.

Directorul Romatsa, Aleodor Francu, a precizat ca aeronova condusa de Iovan a plecat in scop umanitar, pilotul Adrian Iovan avand ultima convorbire cu cei de la Romatsa dupa ce a trecut de Sibiu, cand a anuntat ca va cobori la o altitudine de 2.100 de metri, mai mica decat cea normala, pentru ca nu vedea nimic din cauza cetii

Francu a mai spus ca echipa medicala era asteptata sa ajunga la Oradea in jurul orei 16.00 si a precizat ca nu exclude ca la aparatul de zbor sa fi aparut probleme tehnice.

Romanita Iovan, fosta sotie a lui pilotului decedat, a fost socata sa afle ca acesta a aterizat fortat cu un avion utilitar, in timp ce efectua un transport medical pe ruta Bucuresti – Oradea.

"Nu stiu nimic", a spus Romanita Iovan, surprinsa de veste.

Disperata, a incercat sa-l sune, dar nu i-a raspuns nimeni, a marturisit ea cateva minute mai tarziu, cand a reluat convorbirea cu reporterii .

 »Normal ca am incercat sa-l sun, dar telefonul lui e deocamdata inchis. Nu stiu ce s-a intamplat decat ca un avion a aterizat fortat si in rest nimic. Va multumesc pentru intelegere », a declarat fosta sotie a pilotului.

MONICA ENE

Comentarii

comentariu

About the Author

-