Published On: lun, Ian 27th, 2014

Florin Piersic implineste 78 de ani

Share This
Tags

florin-piersicNascut pe 27 ianuarie 1936, actorul isi serbeaza astazi ziua de nastere. Piersic a crescut in sanul unei familii de bucovineni si a copilarit in Corlata, Cernauti si apoi in Cluj unde a urmat cursurile Liceului nr. 3 de baieti.

A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, promotia 1957. La doi ani dupa absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului National din Bucuresti obtinand rolul titular in Discipolul diavolului. Au urmat Tragedia optimista, Oameni si soareci sau Orfeu in Infern, piese care au scos in evidenta geniul, naturaletea si prospetimea actorului. Are o bogata activitate teatrala la Teatrul National din Bucuresti.

A fost distins cu  Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a in 1967 "pentru merite deosebite in domeniul artei dramatice ".

Debutul cinematografic s-a produs cu filmul Ciulinii Baraganului din 1957, interpretand rolul lui Tanase. Si-a evidentiat talentul in ceea ce priveste filmele istorice in Neamul soimarestilor din 1965, regizat de Mircea Dragan, si apoi a jucat in filmul care l-a facut cunoscut De-as fi Harap Alb in 1965, regizat de marele regizor Ion Popescu-Gopo.

Printre rolurile celebre din filme sunt de mentionat haiducul Anghel Saptecai, haiducul Grigore Pintea sau Margelatu. Aparitia in doua dintre episoadele telenovelei Lacrimi de iubire a crescut ratingul acesteia si astfel regizorul s-a vazut nevoit sa utilizeze talentul lui Piersic si in alte episoade.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-