Published On: joi, Ian 30th, 2014

Fascinanta asemanare intre alimente si organe

Share This
Tags

poza organeNatura nu inceteaza sa ne fascineze prin desavarsirea sa, prin varietate, frumusete si perfecta compatibilitate cu organismul uman.

In zilele noastre circula tot mai des informatii despre alimente care se aseamana unor organe asupra carora prezinta beneficii inegalabile. Unii specialisti sunt sceptici in privinta acestor teorii, altii le critica si altii le aproba. Insa un lucru este cert: natura ne-a oferit intotdeauna cele mai bune solutii, iar aceste alimente in niciun caz nu ne fac rau.

Pentru prima data asemanarile dintre unele alimente si organele omului, precum si beneficiile acestor vegetale, au fost concretizate abia in secolul XVII, in cartea “Signatura Rerum" (Semnatura Tuturor Lucrurilor). Misticul german Jakob Böhme este cel care pune pe hartie aceste teorii, in care este explicata asemanarea dintre alimente si organele omului, ca o semnatura lasata de Dumnezeu, creand intai natura – o sursa perfecta pentru toate nevoile omului.

Cateva asemanari uluitoare dintre alimente si parti ale corpului uman, asemanari care prezinta si semnificatie stiintifica :

Un morcov taiat, seamana cu un ochi

Este uimitor cum morcovul este benefic in special vederii, avand o concentratie marita de betacaroten – precursorul vitaminei A. Oamenii nu ar putea vedea fara aceasta vitamina, care este esentiala pentru celulele din retina, necesare vederii.

Miezul de nuca seamana cu creierul uman

Nucile se aseamana creierului si chiar prezinta beneficii pentru sistemul nervos. Aspectul miezului de nuca imita incredibil aspectul creierului uman, reprezentand fidel cele doua emisfere, creierul mic (in zona unde jumatatile de miez sunt unite), chiar si pliurile se aseamana neocortexului.

Nucile nu sunt degeaba considerate “hrana pentru creier”, acestea sunt bogate in acizi grasi omega ce protejeaza creierul si ajuta in preventia bolilor mintale si a bolii Alzheimer. Mai mult decat atat, nucile contin vitamine esentiale bunei functionari a creierului si se pare ca un consum moderat de nuci ajuta in prelungirea duratei de viata a neuronilor.

Fasolea seamana cu un rinichi

Fasolea este bogata in nutrienti, insa are un indice glicemic mic. Consmul moderat de fasole ajuta in scaderea tensiunii si mentine nivelul zaharului in sange normal – ceea ce protejeaza rinichii.

Rosia se aseamana inimii

Rosia are culoarea sangelui, prezinta patru camere ca si inima si este bogata in antioxidanti si licopen – o substanta ce ii confera culoarea rosie, dar totodata ajuta in preventia tuturor bolilor cardio-vasculare.

Rosia ajuta in mentinerea tensiunii normale a arterelor, mentine fluiditatea sangelui si scade riscul pentru ateroscleroza.

Taie o ciuperca si va semana cu urechea umana

Nu este intamplator faptul ca ciupercile ne ajuta sa ne mentinem auzul. Ciupercile contin substante care ajuta in mentinerea elasticitatii timpanului, dar si vitamina D, esentiala pentru sanatatea oaselor din urechea medie de exemplu.

Mai mult decat atat, nu este o intamplare nici faptul ca rubarba contine 23% sodiu, iar oasele contin tot 23% sodiu.


 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-