Published On: mar, Ian 14th, 2014

EXCLUSIV: GBS vorbeste despre CF Braila!

CF-BRAILA_EKIPA-1Conducerea echipei CF Braila a fost cea care la inceputul anului trecut a facut promisiuni in ceea ce priveste avansarea echipei si performanta acesteia. Pactul a fost foarte simplu, daca echipa ajungea in divizia nationala, fondurile administratiei locale continuau sa intre in visteria CF Braila. Cum echipa a clacat pe tot parcursul anului trecut si banii publici au intarziat sa apara.

“Eu i-am anuntat inca din vara ca renunt la acest subiect, motivul fiind faptul ca nu au reusit sa se duca in divizia nationala, asa cum am pregatit turul si returul anului 2012-2013. In conditiile in care am vazut ca nu s-a obtinut promovarea, ca fotbalul se joaca pe goluri nu pe promisiuni, eu le-am spus ca nu ma mai intereseaza, concomitent cu niste interpretari ale organelor statului in ceea ce ma priveste pe mine si implicarea in fotbal. In fisa postului la Consiliul Judetean nu scrie ca eu am obligatia sa ma ocup de fotbal si probabil ca, la nivel national ar trebui sa se faca ceva din acest punct de vedere. Nu cred ca numai administratia trebuie sa se ocupe de fotbal. Avem oameni de afaceri, avem foarte multi doritori”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Braila.

 

Suporterii nu se inghesuie la meciuri

 

CF Braila a demonstrat ca nici brailenii nu mai au la inima echipa. Suporterii nu se inghesuie la meciuri, iar cei care vin nu fac decat sa injure sportivii si conducerea clublului. Nu de putine ori Stadionul Municipal a fost vandalizat de suporterii nemultumiti.

“Am mai sesizat un lucru, ca la fotbal, cu toate ca s-au bagat foarte multi bani, noi eram 300, 400 de spectatori acolo din care 500 injurau. Nu stiu daca trebuie neaparat ca noi sa ramanem in lumea asta. Eu i-am dus la zi pana in august, i-am last fara nicio datorie. Le-am spus clar marelui specialist care se ocupa de fotbal si antrenorului ca asta este punctul meu de vedere si am spus si in fata dumneavoastra de mai multe ori, in conferintele de presa si in plenul Consiliului Judetean, se afla in stenograme, deci din punctul meu de vedere, nu am nicio problema. Ca unii carora le-am intins o mana si care au primit salarii multe de aici, astazi exporta, este problema lor”, a adaugat Gheorghe Bunea Stancu.

 

Autoritatile locale dau 10 miliarde la fotbal

Consiliul Judetean va include fotbalul in bugetul anului 2014 cu o suma de 5 miliarde de lei din banii publici. La aceasta suma se vor adauga 5 miliarde ale primariei si fondurile investitorilor private care si-au manifestat interesul in a contribui la finantarea echipei de fotbal.

“Pozitia noastra este aceeasi. Nu ne vom mai implica in fotbal. Vom pune un banut pe exercitiul financiar 2014, care sa vina in completarea unor privati, care sunt convins ca se vor ingramadi sa se ocupe de fotbal, pentru a tine fotbalul la ce nivel doresc ei. Personal nu ma mai intereseaza acest subiect”, a declarat presedintele.

In ceea ce priveste acuzatiile conducerii CF Braila, la adresa Consiliului Judetean si a autoritatilor locale, seful CJ considera ca fotbalul este o lume murdara, unde administratia nu are ce cauta: “Asta este caracterul oamenilor. Asta este caracterul lor. Oamenii sunt bolnavi. Nu am ce sa gandesc altfel. Nici nu merita sa le rostesc numele. Inca o data s-a demonstrate ca fotbalul este o lume murdara. Inca o data s-a demonstrate ca au un singur interes, sa isi ia salariile si atat.

 

Salarii mici si prime consistente

 

In ceea ce priveste veniturile fotbalistilor, presedintele CJ considera ca banii cei mai multi ar trebui sa vina din pimele de joc si nu din salarii.

“Le-am spus si privatilor care au venit la mine. Daca doresc sa contribuim si noi la fotbal trebuie sa le micsoram salariile, putin mai mult decat minim pe economies i prime de joc. Ai rezultate, iei banul, nu ai rezultate nu iei. Cei care fac afirmatii ca nu mai primesc bani de la Consiliul Judetan stiau foarte bine ca nu vor primi fara performanta. Nu putem sa ne batem joc de banii publici. Daca omul este destept sa investeasca in fotbal. Daca echipa va lua Campionatul National si va ajunge in Champions League si o sa ia 20 de milioane de euro. Va dati seama ca o sa-si faca trei vile atunci”, a declarat presedintele.

Comentarii

comentariu

About the Author