Published On: lun, Ian 13th, 2014

Esti elev? Vezi aici cand se dau simularile in 2014!

eleviMinisterul Educatiei Nationale a stabilit ca simularile examenelor nationale din anul scolar 2013-2014 sa se desfasoare in zilele de 18, 19 si 20 februarie pentru Evaluarea Nationala a elevilor clasei a VIII-a, respectiv 3, 4, 5 si 7 martie pentru Bacalaureat. In premiera, incepand din acest an, se organizeaza simulari si pentru elevii de clasa a XI-a.

Simularile au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale, respectiv a unui examen de bacalaureat national si optimizarea rezultatelor obtinute de catre elevii din invatamantul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale.

Disciplinele la care se organizeaza simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a, in anul scolar 2013 – 2014, sunt: Limba si literatura romana in data de 18 februarie, Limba si literatura materna – pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna in data de 19 februarie si Matematica pe 20 februarie. Afisarea rezultatelor este programata pentru data de 7 martie.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a din anul scolar 2013-2014 are urmatorul calendar: Limba si literatura romana in data de 3 martie, Limba si literatura materna pe 4 martie, proba obligatorie a profilului in 5 martie si, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului si specializarii pe 7 martie. Toate probele sunt scrise. Afisarea rezultatelor va avea loc pe data de 14 martie.

Rezultatele obtinute de elevi la simularea Evaluarii Nationale si la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat nu se consemneaza in catalog. In vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral.

 

Comentarii

comentariu

About the Author