Published On: mie, Ian 22nd, 2014

Elevi si politisti, impreuna pentru un trafic rutier mai bun

politie eleviPolitistii Serviciului Rutier s-au intalnit cu elevii de la 7 unitati de invatamant din municipiu si judet, desfasurand activitati de educatie rutiera, inclusiv, prin constituirea de patrule scolare.

Politistii s-au intalnit de la inceputul acestei saptamani cu elevi de la Scolile Gimnaziale Movila Miresii si Ianca, de la Scolile Gimnaziale „Fanus Neagu”, „Dimitrie Cantemir” si „Mihai Eminescu”, precum si cu prescolarii de la doua gradinite cu program prelungit din municipiu.

Politistii le-au prezentat elevilor participanti la aceste activitati sfaturi preventive privind modalitatile prin care pot efectua traversarea drumurilor publice, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Ca sa inteleaga mai bine importanta respectarii regulilor de circulatie de catre toti participantii la trafic, elevii au fost antrenati in discutii care le-au starnit interesul, politistii explicandu-le si ce semnificatie au semnalele acustice si luminoase ale masinilor de politie rutiera, salvare sau pompieri si cum trebuie sa le respecte.

Pentru ca mesajele sa fie receptate mai usor, politistii le-au prezentat cateva filmulete cu mesaje preventiv- educative si au purtat discutii interactive pe teme de circulatie rutiera prezentate.

Politistii Inspectoratului de Politie Judetean Braila vor fi implicati si in perioada urmatoare in activitati de prevenire a infractiunilor cu risc de producere in zona de competenta, fiind constienti ca numai printr-un efort comun si sustinut se poate asigura o protectie adecvata a elevilor si a celorlalti cetateni ai judetului Braila.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author