Published On: joi, Ian 23rd, 2014

Curatenie de primavara in Guvern – Incepe remanierea!

ministriiRemaniere este cuvantu care sta pe buzele politicienilor romani la inceput de an. Primavara vine cu surprize in tabara USL-ista. Demisii sau demiteri, sanctiuni sau alte candidaturi, politicienii se pregatesc sa faca fata unui an electoral greu.

Cele mai multe schimbari le preconizeaza liberalii, care nu au renuntat la ideea ca Johannis este cea mai buna alegere pentru a schimba imaginea partidului. Primarul Sibiului insa, nu pare sa fie tentat de ofertele care vin de la cantru. Daca nu au reusit sa-l determine sa candideze la alegerile europarlamentare, liberalii i-au pregatit lui Klaus Johannis scaunul de vicepremier, Daniel Chitoiu urman sa fie printre cei care vor parasi tabara galbena de la guvernare.

Daca lucrurile nu erau tocmai sigure in ceea ce-l priveste pe Radu Stroe, dupa discutia pe care au avut-o astazi premierul Victor Ponta cu seful liberalilor Crin Antonescu, Stroe si-a prezentat singur demisia.

Tot din partea liberalilor este vizata si Mariana Campeanu, ministrul Muncii avand o atitudine tensionata in ultima perioada cu colegii de partid, care s-au hotarat sa-i mai reduca din sprijinul politic.

 

Social-democratii isi trimit ministrii la europarlamentare

 

Daca la liberali schimbarile vor fi oarecum disciplinare, in tabara social-democratilor, majoritatea ministrilor care vor pleca se indreapta catre Parlamentul European.

Surse din PSD sustin faptu ca Dan Nica, ministrul Comunicatiilor si Rovana Plumb, ministrul Mediului ar fi posibili candidati la alegerile din luna mai.

Un alt posibil remaniabil din tabara PSD este ministrul Apararii, Mircea Dusa. Daca acesta este inlocuit, postul urmeaza sa-i revina vicepremierului Gabriel Oprea.

Cu toate ca social-democratii au pus ochii pe Ministerul de Interne, pana la momentul actual nu s-a discutat in cadrul USL despre un schimb de ministere intre cele doua mari partide aflate la guvernare.

Comentarii

comentariu

About the Author