Published On: vin, Ian 24th, 2014

CJSU a infiintat serviciul de permanenta la Braila. Autoritatile asteapta zapada!

yapada_70745400In ciuda faptului ca multi dintre noi, cei visatori speram ca primavara sa-si faca simtita prezenta cat mai curand, meteorologii vin cu vesti proaste. Pana maine Braila va fi acoperita de un strat gros de zapada.

« Avem pregatite la mometul actual 200 de uitlaje gata sa intervina. Dintre acestea 30 sunt dotate cu lama pentru deszapezire. Suntem pregatiti! », a declarat primarul Brailei, Aurel Simionescu.

In conformitate cu avertizarea meteorologica de Cod Portocaliu, transmisa de Administratia Nationala de Meteorologie, in intervalul 24 ianuarie, ora 18.00 – 26 ianuarie, ora 18.00, in judetul Braila, vor fi ninsori abundente, temporar vor fi rafale ale vantului de peste 75, 80 km/h, iar ninsoarea va fi puternic spulberata.

Dupa videoconferinta cu primul ministru Victor Ponta, la care a fost convocat si prefectul Brailei, Gheorghi Obreja, acesta a convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta, unde s-a decis infiintarea serviciului de permanenta la sediul primariei.

Concomitent, autoritatile locale vor crea conditiile necesare asigurarii populatiei cu apa potabila, alimente si materiale de stricta necesitate, asigurarea de spatii de cazare, alimente si ceai cald pentru persoanele surprinse in trafic sau a persoanelor fara adapost.

In acest moment in Braila functioneaza doua centre de gazduire pentru «oamenii strazii». Temperaturile fiind sub 0 grade, acestia pot beneficia de o masa calda si un pat in care sa se odihneasca.

In ceea ce priveste furnizarea de energie electrica, autoritatile vor monitoriza furnizarea ei, in conditii normale.

In ceea ce priveste circulatia pe drumurile din municipiu si judet, autoritatile au in vedere pregatirea mijloacelor de transport si tractare, precum si luarea altor masuri ce se impun pentru a acorda ajutor participantilor la trafic, imobilizati din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

Prefectul Brailei, Ghoeghi Obreja a marturisit ca « serviciul de permanenta are in vedere cooperarea permanenta cu reprezentantii Politiei Rutiere pentru a cunoaste in orice moment conditiile de trafic, precum si cu specialistii Directiei de drumuri judetene si nationale, pentru a fi la curent cu starea de practicabilitate a drumurilor si cu eventualele situatii de blocare sau ingreunare a circulatiei pe anumite portiuni din acestea, ca urmare a inzapezirilor sau a carosabilului inghetat ori acoperit de polei ».

Tot la categoria prioritati intra si identificarea persoanelor care solicita prim ajutor medical, precum si servicii medicale de urgenta si tratament pentru dializati, gravide, bolnavi cronici etc., in vederea transportului acestora din timp la unitatile spitalicesti.

In ceea ce priveste zapada, soferii sunt rugati sa nu isi parcheze autoturismele decat in spatiile amenajate pentru a facilita deszapezirea strazilor din municipiu.

« Fac apel pe aceasta cale, catre toti posesorii de autoturisme, sa le parcheze legal si in spatii amenajate. De multe ori utilajele nu pot intra pe strazile inguste din cauza masilor care sunt parcate la intamplare », a declarat primarul, Aurel Simionescu.

 

Recomandari in trafic!

 

Politistii braileni recomanda conducatorilor auto sa nu porneasca la drum fara sa verifice starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga, sa-si echipeze autovehiculul pentru circulatia in conditii de iarna si sa respecte semnificatia indicatoarelor si indrumarile agentilor de circulatie.

« Pentru o calatorie sigura si pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile, recomandam conducatorilor auto sa se intereseze cu privire la conditiile de deplasare existente pe traseul pe care urmeaza sa il parcurga », a declarat Jenel Sogor, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Braila.

De asemenea, impreuna cu reprezentanti ai Registrului Auto Roman, politistii vor efectua controale pentru identificarea pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei a autovehiculelor care circula fara sa fie dotate cu anvelope de iarna, iar in cazul autovehiculelor de transport marfa, cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, si al autovehiculelor de transport persoane, cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, fara ca acestea sa fie echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/ axelor de tractiune, sau fara a avea montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.

 

Ce spun meteorologii?

 

In cursul zilei de sambata si in noaptea de sambata spre duminica, viscolul se va intensifica in mai multe judete din Muntenia. In judetele Buzau, Braila, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila si Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, temporar vor fi rafale ale vantului de peste 75 – 80 km/h, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolita.

Tot incepand din aceasta seara va intra in vigoare si o atentionare cod galben de ninsori si viscol care vizeaza alte 16 judete din jumatatea sudica a tarii. Vantul va avea intensificari ce vor depasi la rafala 60 – 70 km/h, viscolind ninsoarea. Se vor inregistra ninsori abundente, dar si precipitatii mixte. Local in Dobrogea, in Banat, sudul Olteniei si al Munteniei se va depune polei. Cantitatile de precipitatii vor depasi pe arii restranse 20 l/mp in 24 de ore. In restul teritoriului ninsorile vor fi in general slabe.

Comentarii

comentariu

About the Author