Published On: vin, Ian 17th, 2014

Circulatia rutiera la nivel gimnazial

1005394_669832956393375_1969204443_n* Politistii Serviciului Rutier s-au intalnit cu elevii de la patru unitati de invatamant din municipiu si judet, desfasurand activitati de educatie rutiera, inclusiv, prin constituirea de patrule scolare.

 

Politistii s-au intalnit de la inceputul acestei saptamani cu elevii claselor zero- a IV-a de la Scoala Gimnaziala Ramnicelu, elevii clasei a IV-a de la Scoala Gimnaziala „Fanus Neagu”, a II-a de la Scoala „Al.Ioan Cuza” si clasa a X-a de la Colegiul National „Gheorghe Munteanu Murgoci”.

Politistii le-au prezentat elevilor participanti la aceste activitati sfaturi preventive privind modalitatile prin care pot efectua traversarea drumurilor publice, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Ca sa inteleaga mai bine importanta respectarii regulilor de circulatie de catre toti participantii la trafic, elevii au fost antrenati in discutii care le-au starnit interesul, politistii explicandu-le si ce semnificatie au semnalele acustice si luminoase ale masinilor de politie rutiera, salvare sau pompieri si cum trebuie sa le respecte.

Pentru a pune in practica aceste cunostinte, politistii si elevii au format patrule scolare si au dirijat participantii la trafic, pentru a asimila cat mai bine regulile de circulatie, in special, cele de traversare a arterelor rutiere.

Politistii Inspectoratului de Politie Judetean Braila vor fi implicati si in perioada urmatoare in activitati de prevenire a infractiunilor cu risc de producere in zona de competenta, fiind constienti ca numai printr-un efort comun si sustinut se poate asigura o protectie adecvata a elevilor si a celorlalti cetateni ai judetului Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author