Published On: mar, Ian 14th, 2014

CE: Afluxul masiv al muncitorilor din Europa de Est este nefondat

europaDezbaterea privind migrarea romanilor si bulgarilor este “emotionala si eronata”

Muncitorii din Europa de Est, inclusiv romanii si bulgarii, reprezinta un avantaj pentru economiile altor state membre U.E., a declarat luni Comisia Europeana, subliniind ca spectrul unui “aflux masiv” al acestor muncitori este “nefondat”, relateaza site-ul Radioteleviziunii Belgiene Francofone.

“Muncitorii, originari din Europa de Est vin sa completeze muncitorii locali si tind sa nu ia locurile de munca ale muncitorilor din tara gazda”, a evidentiat comisarul european insarcinat cu Afaceri Sociale Laszlo Andor.

Acesti munictori “sunt contribuabili neti la sistemele sociale din tarile gazda”, a declarat el, respingand teza celor care ii acuza pe muncitorii din Est ca vin in Occident sa profite in mod nedrept de avantajele sociale.

Andor a lansat in acest sens un nou ghid practic CE vizand aplicarea corecta a regulilor U.E. in domeniul securitatii sociale.

“Legislatia europeana contine garantii precise care impiedica cetatenii sa abuzeze de regimurile securitatii sociale in alte tari ale Uniunii”, a declarat acesta.

Incepand cu 1 ianuarie 2014, romanii si bulgarii pot munci in orice stat membru U.E.. Restrictiile care erau in vigoare in noua tari, inclusiv in Germania, Marea Britanie si Franta au fost anulate la aceasta data, abia dupa “scurgerea” a sapte ani din momentul aderarii Romaniei si Bulgariei la U.E., cauzand uneori temeri cu privire la un aflux de cetateni romani si bulgari, care sunt “nejustificate” in opinia C.E.

In alta ordine de idei, conform editiei online a publicatiei European Voice, Laszlo Andor a definit  dezbaterea din anumite state membre ca fiind “emotionala si eronata”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-