Published On: mie, Ian 22nd, 2014

Cainele tau nu are microcip? Amenda este intre 2000 si 5000 lei

CAINE CASTRATDetinatorii de caini trebuie sa isi microcipeze patrupedele si sa le inregistreze in Registrul Evidentei Cainilor cu Stapan (RECS) pana pe 1 ianuarie 2015, potrivit Normelor privind inregistrarea cainilor cu stapan adoptate de Guvern si publicate in Monitorul Oficial.

Dupa 1 ianuarie 2015, detinerea de caini fara microcip si neinregistrati este interzisa. Cetatenii care nu isi inregistreaza cainii risca amenzi cuprinse intre 2.000 si 5.000 lei.

Nici puii nu scapa de microcip. In cazul celor nou-nascuti inregistrarea si microciparea se face in termen de 90 de zile de la fatare. Vizita la medicul verterinar va asigura si un carnet de sanatate pentru patruped, cu serie si numar unic.

Pentru acordarea dreptului de acces si utilizare a RECS, medicii veterinari de libera practica, titulari ai unitatiilor medicale veterinare depun in scris sau electronic la Colegiul Mediciilor Veterinari, solicitarea de inregistrare ca utilizator al RECS, conform procedurilor Colegiul Mediciilor Veterinari.

Comentarii

comentariu

About the Author