Published On: mie, Ian 8th, 2014

Bursa Tanarului Cercetator

cercetareMinisterul Educatiei Nationale a lansat competitia dedicata Bursei Tanarului Cercetator al carei obiectiv este sustinerea tinerilor absolventi de liceu cu rezultate excelente, obtinute la olimpiadele internationale sau in competitii international sau globale de inovare. Demararea acestei initiative, in premiera, in Romania, confirma angajamentul Executivului de a considera Cercetarea un motor de crestere si competitivitate si de a sprijini, in consecinta, acest domeniu esential pentru dezvoltarea tarii.

„Lansam astazi o initiativa pe care premierul Victor Ponta a anuntat-o la mijlocul lunii decembrie, la festivitatea de premiere a elevilor care au obtinut distinctii la olimpiadele internationale, in anul 2013. Prin acordarea acestor burse, dorim sa-i stimulam pe tinerii performanti sa-si continue studiile universitare in tara si sa se integreze in grupuri de cercetare performante din universitati sau din laboratoare de cercetare din Romania. Sa nu uitam ca, in ultimii doi ani, finantarea Cercetarii a crescut si ma refer, in special, la cercetarea aplicativa, care a avut o crestere de 2,2 puncte procentuale in cheltuielile totale, respectiv de la 39,2% la 41,4%", a declarat ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie.

Cuantumul bursei este de 15.000 euro/echivalent lei, pentru intreaga perioada de acordare a bursei – 24 de luni. Se acorda suplimentar suma de 2.000 euro/echivalent lei, pentru participarea la evenimente stiintifice internationale, de referinta, in domeniul ales de catre tanarul/tanara cercetator/cercetatoare pentru activitatea de cercetare. Pentru perioada de prelungire a bursei, maximum 18 luni, cuantumul bursei este de maximum 10.000 euro/echivalent lei, respectiv 1.000 euro/echivalent lei pentru participarea la evenimente stiintifice internationale. 

Comentarii

comentariu

About the Author