Published On: vin, Ian 24th, 2014

Braila se poate mandri cu un Centru de Excelenta ORL

Share This
Tags

corneliu_codreanu* Tratarea surzeniei se face de aproape un an de zile si in in Braila, datorita unui renumuit medic * Dr. Corneliu Codreanu, medic primar ORL, realizeaza operatii de mare finete cu ajutorului unui microscop de ultima generatie la care adauga experienta sa vasta internationala*

Pentru aceia care au preferat pe buna dreptate sa mearga pentru a se trata la spitalele bucurestene, medicul Corneliu Codreanu demonstreaza ca se poate face si la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, chirurgia surditatii.

"In strategia spitalului brailean se afla conceptul de a dezvolta cateva centre de excelenta cu sprijinul Consiliului Judetean. Pe partea de ORL ne-am orientat in privinta medicului Codreanu care a avut multe realizari la spitalul din Galati si in tot estul Europei. Practic, am demarat cu dumnealui un program de depistare si tratament al surditatii. Incepand de la copii, de la nastera cu surditate congenitala, de malformatii, pentru a fi protezati auditiv cat mai precoce. Zona acesta a Romaniei se caracterizeaza prin sechelele post-otitice cu grade diverse de hipoacuzie si izolare sociala", a explicat Dr.Mihail Iugulescu, director medical.

Saptamana acesta au fost tratati si operati doi pacienti braieleni cu afectiunea de otoscleroza. Acestia sunt in stare foarte buna de recuperare, cu rezultat auditiv excelent desi sunt inca pansati la ureche.

Aceasta micro-chirurgie, noua la Braila a rezolvat pana acum opt cazuri de surditate de pe raza Braila-Galati-Tulcea, Spitalul Judetean De Urgenta Braila fiind singurul din sud-estul Romaniei care efectueaza astfel de operatii complicate.    

"Interventiile de acest gen reprezinta culmea chirurgiei otologice, practic ii redai pacientului auzul si il reintegrezi in societate. De asemenea am organizat cateva campanii de sanatate, caravane in judet, cu un minim de parataura medicala, pentru depistarea acelora care au acesta afectiune si nu se pot deplasa la un control in Braila", ne-a precizat cu modestie, medicul primar ORL, Dr. Corneliu Codreanu.

Exista in momentul de fata cateva protocoale intre sectiile de Endocrinologie-ORL-Chirurgie Generala in vederea tratarii si operarii glandei tiroida si a cancerului de tiroida.

A existat cu ceva timp in urma aceasta tehnica in Braila cu ajutorul doctorilor Stoica, Stalnicov si Fratila insa acestia au plecat din sistem si ulterior din acesta lume. Toata tehnica a fost indreptata ulterior catre spitalul Parhon din Bucuresti. Acum prin tehnica pusa la dispozitie si cu medicii pe care-i avem, efectuam operatii din ce in ce mai complicate si cu rezultate foarte bune », a precizat directorul medical, Dr. Iugulescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-