Published On: mar, Ian 28th, 2014

Braila, izolata si la capitolul informatii

guraCantitatea mare de informatii publice pe care autoritatile sunt obligate sa le ofere, in special acum, cand Braila se afla in situatie de criza, l-a zapacit de tot pe polistul comunitar Obreja, care a fost sfatuit probabil sa nu mai discute direct cu mass-media si sa nu le permita nici sefilor de deconcentrate si institutii antrenate in deszapezire sa ofere informatii.

O singura voce, dupa cum informeaza Obiectiv Vocea Brailei a ramas singura sursa de informare. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila, Stefan Stoian.

Colegii nostrii din presa locala au incercat sa contacteze atat Serviciul Judetean de Ambulanta cat si sefii administratiei locale, insa fara rezultate.

In ciuda faptului ca urmeaza un Cod Portocaliu, care poate degenera foarte usor intr-unul Rosu, administratia da dovada de lipsa de transparenta.

« In aceste conditii, cei care vor sa plece din oras nu au de unde sa se informeze despre starea drumurilor, daca sunt sau nu inchise, sau daca circulatia este ingreunata din cauza zapezilor mari ce au acoperit intregul judet. Nici cei care au rude in satele brailene nu pot afla detalii despre cum se prezinta situatia in localitati. Printre judetele afectate de viscolul din ultimele zile, Braila a fost declarat cel mai afectat judet din tara. Insa Prefectura, Primaria, Politia si Consiliul Judetean nu ofera nici in a patra zi de iarna in adevaratul sens al cuvântului informatii privind starea vremii si localitatile afectate », se arata in Obiectiv Vocea Brailei.

 

Comentarii

comentariu

About the Author