Published On: joi, Ian 23rd, 2014

VIDEO – Aurel Simionescu : « Cu comunicate de presa nu luam europarlamentarele! »

simionescuPrimarul municipiului Braila, Aurel Simionescu considera ca o administratie alternativa, din umbra, care sa fie capabila sa vina cu solutii si proiecte viabile ar fi benefica pentru orasul Braila. Edilul a marturisit ca sunt state in lume care merg pe aceasta varianta si care au reusit sa prospere tocmai datorita faptului ca aveau raportori care sa ii traga de maneca atunci cand existau si alte solutii mai bune.

« Probil ca vor sa faca un consiliu local, o chestiune de genul asta, alternativ. Nu este o idee noua, este o practica in diverse tari, unde se face o chestiune alternativa la ceea ce exista intr-un anumit moment. Adica un guvern in umbra, inclusiv, un european are asa-numitii raportori, din umbra. Deci exista un raportor care prezinta materialul respectiv si urmareste, sau monitorizeaza ceea ce nu s-a spus in raportul pe care il prezinta cineva », a declarat edilul.

In ceea ce priveste initiativa democrat-liberalilor braileni, primarul considera ca fiecare este liber sa faca ce doreste. Daca proiectele lor sunt in folosul brailenilor si sunt relizabile, cu atat mai bine : « Eu am mai spus si o repet, nu am nicio problema daca fac, astept si un primar din umbra care sa vina, daca vrea sa lucreze. Nu este nicio problema asta, pentru ca nimeni nu detine adevarul absolut pe de o parte. Pe de alta parte, indiferent ce s-ar intampla, totdeauna sunt oameni care au ideii diferite, pozitii diferite, fie ca sunt in conducere sau in umbra. Ei pot veni cu propuneri interesante, sigur ca sunt unele care se pot face, altele care nu se pot face ».

Nu este pentru prima data cand municipalitatea a sprijinit proiecte indiferent de culoarea politica sau sociala a celor care si-au dorit sa faca ceva in Braila. Simionescu a dat si un exemplu clar in acest sens, in 2012, cand candidatul ARD in Colegiul 1, Marian Fusea a construit un parculet de joaca pentru copii, in ansamblul Buzaului.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

« Astept pe toti cei care cred ca pot sa contribuie, alesi sau nu, care isi doresc si pot sa contribuie la lucruri realizate in Braila, sa vina. Eu am mai spus, vis-a-vis de domnul Fusea, care a facut acel parculet, l-am ajutat, i-am dat terenul, autorizatia. Voi fi primul care voi spune ca domnul, deputat, senator sau consilier, oricine ar fi, a venit si a adus ceva in Braila. A facut ceva. Nu am nicio retinere sa spun lucrul asta», a declarat Aurel Simionescu.

Edilul a tinut insa sa pecizeze ca intre a face ceva concret pentru Braila si a trimite comunicate de presa este un pas urias. In opinia primarului, administratia din umbra ar putea fi folositoare daca ar face ceva concret, insa ei se multumesc doar cu actiuni pe hartie, care nu le asigura un plus la alegerile din acest an.

« Dar daca aducem numai comunicate de presa, cu asta nu creste Braila. Si daca suntem intotdeauna contra la ceva, numai ca sa fim contra, iar nu creste Braila. Eu am spus daca mai tineti minte in 2012, cand erau tot felul de fluturasi care zburau prin oras, ca exista viata si dupa iunie 2012. Eu va spun ca exista viata si dupa europarlamentare. Eu va spun ca nu luam cu comunicate de presa locurile acelea. Luam cu niste realizari, cu plusuri cu minusuri, cu greutati, cu greseli pe care le facem si din acest motiv este bine sa fie si cineva din umbra care sa ne traga de maneca(…) Dar trebuie sa ramana ceva, sa se intample ceva. Asa, ca sa ne injuram unii pe altii, de dragul de a fi contra, nu se poate », a incheiat primarul.

Simionescu a marturisit ca ar fi interesant sa aiba un primar din umbra, care sa poata sa vina cu idei inovatoare si cu proiecte care sa aduca un plus Brailei.

 

Comentarii

comentariu

About the Author