Published On: vin, Ian 24th, 2014

Atentie soferi: Politia Rutiera va asigura fluidizarea traficului pe perioada codului portocaliu!

braila zapada pe calarasiAvand in vedere informarea Administratiei Nationale de Meteorologie, valabila in perioada 24 ianuarie, orele 18:00- 26 ianuarie, orele 12:00, prin care se previzioneaza „cod portocaliu” de ninsori abundente, viscol, racire accentuata si vant de 75- 80 km/h, politistii braileni vor actiona permanent pe arterele rutiere din municipiu si judet pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

De asemenea, impreuna cu reprezentanti ai Registrului Auto Roman, politistii vor efectua controale pentru identificarea pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei a autovehiculelor care circula fara sa fie dotate cu anvelope de iarna, iar in cazul autovehiculelor de transport marfa, cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, si al autovehiculelor de transport persoane, cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, fara ca acestea sa fie echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/ axelor de tractiune, sau fara a avea montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.

Politistii braileni recomanda conducatorilor auto sa nu porneasca la drum fara sa verifice starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga, sa-si echipeze autovehiculul pentru circulatia in conditii de iarna si sa respecte semnificatia indicatoarelor si indrumarile agentilor de circulatie.

Pentru o calatorie sigura si pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile, recomandam conducatorilor auto sa se intereseze cu privire la conditiile de deplasare existente pe traseul pe care urmeaza sa il parcurga.

ATENTIE! Politia Rutiera atentioneaza ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei.

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author