Published On: joi, Ian 16th, 2014

ANAF: Noi modificari de la fisc cu privire la contributia la sanatate

bani1_m-copyANAF a facut noi modificari in ceea ce  priveste stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor.

Conform ANAF, stabilirea obligatiilor de plata se face in cursul anului de catre organul fiscal competent, prin decizie de impunere, pe baza declaratiei de venit estimat/declaratiei privind venitul realizat, potrivit regulilor prevazute la art. 82 din Codul fiscal.

"In decizia de impunere prin care se stabilesc platile anticipate, baza de calcul a contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru contribuabilii care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia celor care realizeaza venituri din arendarea bunurilor agricole si a celor care realizeaza venituri din inchirierea camerelor, situate in locuinte proprietate personala, in scop turistic, se evidentiaza lunar", se arata in decizia ANAF.

Iar plata acestei contributii se efectueaza trimestrial, in 4 rate egale, pana la data de 25 inclusiv a ultimei luni din fiecare trimestru.

Baza lunara de calcul nu poate fi mai mare decat valoarea a de 5 ori castigul salarial mediu brut, iar incadrarea in plafonul maxim se face de catre organul fiscal prin decizia de impunere privind platile anticipate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-