Published On: joi, Ian 16th, 2014

ADI Lacu Sarat si ce doresc autoritatile sa faca in statiune

Statiunea-Lacul-Sarat-630x472Anul 2014 vine cu surprise mari pentru statiunea Lacu Sarat. Atat primaria municipiului Braila, Consiliul Judetean dar si Comuna Chiscani au alocat sume importante de bani pentru reabilitarea statiunii.

Cu toate astea fondurile vor fi insuficiente pentru o modernizare complete, motiv pentru care primarul, Aurel Simionescu spera ca statiunea sa intre pe un program european de finantare.

“Noi dorim sa punem niste bani, in idea in care statiunea ca atare, poate fi promovata pe un proiect de finantare. Pentru ca, daca o sa punem fiecare o anumita suma de bani, es nu o sa fie suficienta pentru tot ceea ce este de facut acolo. Discutia noastra este sa avem pe o asociatie de dezvoltare intre Braila, municipiu si judet si comuna Chiscani. Dorim sa venim cu un astfel de parteneriat, care sa vizeze statiunea Lacu Sarat, ca atare, dar nu numai. Avem si lacul doi, care trebuie si el amenajat, pentru ca de acolo intra apa in lacul unu, fie pe principiul vaselor comunicante, fie prin acel stavilar pe care il avem pe sub linia de tren. Statiunea ca atare inseamna  un areal mai mare, pentru ca noi vedem doar lacul ca atare, dar este vorba de tot ce inconjoara lacul”, a declarat edilul.

Pe langa mentenanta propriu-zisa a lacului autoritatile au in vedere asfaltarea, montarea unor bancute pe aleile din Lacu Sarat, si amenajarea unor spatii recreative care sa atraga cat mai multi turisti.

Comentarii

comentariu

About the Author