Published On: joi, Ian 23rd, 2014

A luat foc Consulatul Italian

Share This
Tags

consulatulIeri in jurul orelor 16.00, in incinta imobilului fostului Consulat Italian, situat pe Bld. Cuza, s-a iscat un incendiu. Provocat de oamenii strazii care isi fac veacul de ceva timp in acesta frumoasa cladire, focul a fost imediat stins de echipele de pompieri ale ISU Braila cu o autospeciala sosita la fata locului.

« Cauza incendiului a fost probabil o tigara nestinsa de oamenii strazii care mai locuiesc in incinta Consulatului. Nu au fost pagube majore, au ars cateva textile si o bucata dintr-o saltea. La momentul sosirii echipei de interventie, oamenii starzii nu mai erau in imobil », ne-a precizat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Stefan Stoian.

Consulatul Italian, cladire cu importanta istorica deosebita, dateaza din anul 1880 si a fost retrocedat dupa ce a fost in administrarea fostului Brailoc. Momentan, constructia sta sa cada, pe ea tronand o placuta cu « Pericol de prabusire ». Autoritatile locale sunt in imposibilitatea de a interveni in vreun mod la reabilitarea acestei cladiri care se afla in proprietatea statului italian.

Comentarii

comentariu

About the Author

-