Published On: Soare, Ian 19th, 2014

270 milioane lei pentru sanatate in 2014

raed-arafatSecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat afirma ca pentru acest an s-au alocat de la buget 270 de milioane de lei pentru actiunile prioritare din medicina de urgenta, pe programe de terapie intensiva, infarct, trauma, accidente vasculare cerebrale si recoltare mobila de sange.

Este vorba despre finantarea materialelor sanitare si a consumabilelor necesare bolnavilor care ies de la Unitatile de Primiri Urgente si au nevoie de ingrjiri, in conditiile in care fondurile venite de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu erau suficiente.

"Ideea este sa venim in sprijinul spitalelor regionale, strategice, spitalelor judetene de urgenta, pentru continuitatea ingrijirilor pacientilor care sunt veniti prin Unitatile de Primiri Urgente, pacienti de urgenta, dupa ce se interneaza in spital. De multe ori s-a zis ca UPU este finantat prin bugetul de stat, dupa care sunt probleme de finantare in interiorul spitalului, pe anumite tipuri de ingrijiri care costa foarte mult", a spus Arafat.

Comentarii

comentariu

About the Author