Published On: Soare, Ian 26th, 2014

18 localitati izolate! Braila este rupta de restul lumii!

zapada18 localitati din judetul Braila sunt complet izolate. Autoritatile fac tot posibilul pentru a tine situatia sub control, insa in nordul judetului nu se mai poate interveni nici macar cu autospecialele din dotare. Situatia este critica in localitatile Galbenu, Jirlau si Visani. Surse din cadrul Prefecturii Braila ne-au marturisit ca autoritatile se roaga ca in aceasta zona sa nu fie probleme la reteaua de energie electrica, decoarece le-ar fi practic imposibil sa o repuna in functiune.

In ceea ce priveste trecerile cu bacul, ambele puncte si-au sistat activitatea, cel putin pana cand atentionarea de COD ROSU va fi ridicata. Comunele Marasu si Frecatei din Insula Mare a Brailei sunt complet izolate, ordinul Prefectului fiind de a folosi bacul doar in cazuri de urgente medicale. Peste 5000 de persoane sunt acum izolate in IMB.

Subprefectul Brailei, Catalin Grosu a stat in permanenta alaturi de echipele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, coordonand personal echipa de salvare a celor doi braileni inzapeziti in Surdila Gaiseanca.

Nici politistii nu au scapat de datorie. Comandantul IJP Braila, Mircea Vizitiu a dat ordin ca incepand cu orele 15.00, toti politistii din serviciile operative sa se prezinte la sediile unitatilor si subunitatilor de politie, pentru asigurarea interventiei operative la cazurile care intra in componenta inspectoratului.

In Braila marile magazine, supermaketurile si magazinele alimentare au ramas deja fara marfa. De la painea cea de toate zilele, pana la alimentele de baza si chiar fructe si legume, comerciantii au ramas fara marfa. Desi au strans o mica avere in doar doua zile, faptul ca Braila este izolata le da batai de cap celor care incearca sa se aprovizioneze in aceste doua zile.

In judetele in care a fost declarat COD ROSU, de ninsoare si viscol, misiunile militarilor pentru deblocarea cailor de acces continua in localitatile Jirlau si Galbenu. Aici actioneaza in prezent 30 de militari cu 4 autocamioane si o masina de lupta a infanteriei, pe senile din Batalionul 3 Geniu, Batalionul 280 Infanterie si din Centrul de Instructii pentru Operatii Speciale.

Comentarii

comentariu

About the Author