Published On: mie, Dec 18th, 2013

Salariatii din grupa I de munca se vor pensiona mai devreme

grupa I de muncaCamera Deputatilor a adoptat, marti, pe articole, propunerea legislativa potrivit cei care au lucrat in conditii grele se incadreaza in grupa I de munca si se pot pensiona mai devreme, reprezentantii tuturor grupurilor parlamentare sustinand acest proiect, scrie Mediafax.

Proiectul prevede reintroducerea grupei I de munca astfel incat cei care au lucrat in conditii grele de munca si au stagiu complet de cotizare, pentru fiecare an lucrat, se pot pensiona cu 6 luni mai devreme, a spus Florin Iordache, presedintele Comisiei de munca

In schimb, Cezar Preda (PDL) a mentionat ca prin acest proiect nu se face dreptate pana la capat, ci se indreapta o discriminare prin alta discriminare. Deputatii urmeaza sa dea votul final tot in cursul zilei de marti.

In 2 decembrie, premierul Victor Ponta declara ca in luna ianuarie, cand reprezentantii FMI se vor afla la Bucuresti, Guvernul va discuta cu acestia despre grupa de munca pentru cei care au lucrat in conditii grele, el mentionand ca banii necesari sunt deja in bugetul pe 2014. "Am reusit si am pus bani in bugetul pe 2014. Nu exista insa o discutie finala, un acord final al partenerilor nostri internationali. In luna ianuarie, cand sunt la Bucuresti, discutam despre acest lucru. Ar fi o decizie corecta. Pe masura ce reusim, reparam din nedreptatile comise in 2010-2011 de catre domnul Emil Boc si banii ii avem in buget", a spus Ponta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-