Published On: vin, Dec 27th, 2013

Romanii, liber la munca in Europa

Share This
Tags

08joburi_in_ue_reuters_be17430a1e_145d341848

Cristian David respinge ideea avansata in presa britanica si de unii politicieni, ca romanii vor pleca in UK pentru a profita de beneficiile sociale.

Ministrul romanilor de pretutindeni precizeaza ca romanii se vor duce in Marea Britanie sa munceasca si sa plateasca impozite. "Cu siguranta, nu, nu va exista un asemenea val masiv, pentru ca nu este posibil din punct de vedere practic, nu este nici macar din punct de vedere al motivatiei o destinatie de urmarit cu interes de marea majoritate a lucratorilor români din afara", precizeaza David. De asemenea, ministrul delegat, la RFI declara ca "prin definitie, lucratorii sunt aceia care vor veni acolo sa munceasca. odata intrati in piata fortei de munca, acestia contribuie la impozitele, la taxele locale, pe care le platesc, contribuie la sistemele sociale de sanatate sau pensii. Deci daca vorbim despre lucratori, aceasta discutie nu-si are suportul, pentu ca cei care vin in Marea Britanie nicidecum nu vin ca sa priveasca contemplativ sistemul de asistenta sociala, ci vin sa munceasca."

Unii oficiali si presa britanica sustin ca, dupa 1 ianuarie 2014, ar putea avea loc un aflux de romani si bulgari. 

Totodata, Austria, Olanda, Germania, Luxemburg, Franta, Malta si Spania vor ridica restrictiile pe piata muncii impuse muncitorilor bulgari si romani.

Pe 17 decembrie premierul David Cameron a anuntat ca de la 1 ianuarie solicitantii de locuri de munca din UE nu vor mai putea pretinde ajutoare de somaj in primele 3 luni, de asemeni somerii europeni nu vor mai primi alocatii pentru locuinta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-