Published On: mar, Dec 17th, 2013

Presedintele Consiliului Judetean are solutii pentru penitenciare

Gheorghe-Bunea-StancuPresedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este de parere ca amnistia nu este unica solutie valabila pentru a reduce gradul de incarcare a penitenciarelor din Romania. Pentru el, cele mai plauzibile variante sunt arestul la domiciliu sau autofinatarea. Acestea vor elibera statul de cheltuieli suplimentare pentru intretinerea detinutilor.

“Eu nu stiu de ce nu vrem sa intelegem anumite lucruri. Cautiunea ar trebui sa functioneze din plin, cautiunea aduce bani statului roman. Trebuie schimbata legislatia si introdus arestul la domiciliu. Odata introdus arestul la domiciliu, ti-a pus bratara la picior, ai depasit 500 de metri fata de locuinta in care stai, esti pedepsit; dar consumi apa de la tine, mancare de la tine, fiind totusi in arest, iar statul nu mai consuma nimic. Mai mult, ai arest la domiciliu si ai facut o fapta in timpul pedepsei, ti-o mai da o data, sau de doua ori, pedeapsa respectiva.

Poate sa fie o solutie si cea cu puscariile particulare, pentru ca este o afacere. Asa cum au aparut caminele de batrani private ca ciupercile dupa ploaie si dai 12 milioane lei vechi pentru un bolnav, asa se va intampla si cu penitenciarele”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-