Published On: lun, Dec 2nd, 2013

Politistii braileni, combaterea braconajului cinegetic

braconaj cinegeticIn perioada 20 august-31 decembrie, din dispozitia conducerii Inspectoratului General al Politiei Romane, se desfasoara o actiune nationala pentru prevenirea si combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic national.

De la declansarea actiunii si pana in prezent, politistii de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase au constatat 50 de infractiuni, dintre care 28 de infractiuni in domeniul braconajului cinegetic, iar 22 de infractiuni in concurs cu infractiunea de braconaj cinegetic, prevazute de alte acte normative, respectiv Codul Penal, sau Legea nr. 295/2004 (republicata), privind regimul armelor si munitiilor.

„In 33 de cazuri, faptele de braconaj cinegetic au fost comise cu arme letale de vanatoare, dintre care 29 detinute legal si doua detinute ilegal. Pentru comiterea infractiunilor de braconaj cinegetic, sunt cercetate 12 persoane, dintre care doua in stare de arest preventiv. De asemenea, au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Braila.

Ca si masura complementara, au fost indisponibilizate 4 arme letale, doua detinute legal si doua ilegal, o arma neletala, detinuta ilegal, 129 bucati cartuse, doua proiectoare, doua autoturisme, 37 kg carne de vanat, 3 dispozitive de confectionat cartuse si bunuri care prin destinatia lor erau folosite pentru confectionarea cartuselor artizanale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-