Published On: lun, Dec 9th, 2013

Pescuit electric pe Dunare

barcile_dunarii1Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila, la sfarsitul saptamanii trecute, au depistat in apropierea falezei fluviului Dunarea, o persoana care avea supra sa un dispozitiv de pescuit electric confectionat artizanal. Actiunea face parte din programul de combatere a braconajului piscicol. In urma cercetarilor, s-a depistat ca persoana in cauza este cetateanul roman Vasile R., in varsta de 43 de ani, din municipiul Braila.

Dupa efectuarea unui control a barcii lui Vasile R., au fost descoperite 3 conductori electrici prevazute cu plumbi la extremitati, un acumulator auto marca Caranda, 2 redresor, 1 minciog, 6 plase de pescuit din ata si 2 plase de pescuit tip monofilament, bunuri care erau folosite la pescuite. In urma confiscarii au fost retinute bunuri in valoare de 2885 de lei.

Politistii braileni au intocmit un doar penal pentru savarsirea infractiunii de pescuit electric, detinerea aparatelor si dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare, producerea, importul, comercializarea, detinerea sau folosirea la pescuit de catre persoanele neautorizate a navoadelor, voloacelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor, precum si altor tipuri de unelte de pescuit comercial si producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasã de tip monofilament.

Comentarii

comentariu

About the Author

-