Published On: mar, Dec 10th, 2013

Noi reguli de pescuit

Share This
Tags

TURISMPescarii nu vor mai avea voie sa arunce prada inapoi in apa, iar cantitatea de pesti prinsi nu va trebui sa fie mai mare decat cota de reproducere a unei anumite specii intr-un an, conform unui pachet al reformei politicii comune de pescuit, aprobat marti de Parlamentul European (PE).

Setul de masuri va intra in vigoare la inceputul lui 2014 si deschide calea unei noi politici durabile de pescuit a UE.

"Pescarii vor fi obligati sa respecte 'cota maxima durabila' (MSY), adica prada nu trebuie sa depaseasca cota de reproducere a unei anumite specii intr-un an. Obiectivul este de a reface si a mentine rezervele de peste peste nivelurile care pot produce MSY. Cele mai multe specii care sunt aruncate inapoi in apa mor. Pentru a pune capat acestei practici paguboase, care in prezent nu este interzisa, vasele de pescuit vor fi obligate sa aduca la tarm cel putin 95% din toata prada, conform unui calendar cu date specifice pentru diferite specii, incepand gradual cu 2015. Parlamentul European a luptat si a reusit sa pastreze acest procentaj cat de mare posibil, aproape de interzicerea totala", explica reprezentantii PE.

"Reforma va aborda cea mai mare problema a Politicii comune de pescuit, si anume pescuitul excesiv. Consiliul UE va fi obligat acum sa actioneze in mod durabil cand va negocia cotele de pescuit", a spus raportorul Ulrike Rodust, europarlamentar german.

Comentarii

comentariu

About the Author

-